יריבות אחיות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• יריבות אחיות
    רונית
    28/04/2007

שלום.
    אני אם לשלוש בנות נפלאות: בת 7, בת 5 ובת 3.
    לאחרונה ביתי הבכורה מראה יחסי יריבות קיצוניים כלפי אחותה בת החמש. קשה לה להיות במחיצתה מבלי להראות ולאמר לה כמה היא מעצבנת: מדברת אליה לא יפה ולעיתים מרביצה. כמובן שהבהרנו שלא מקובל ההרבצות באופן חד משמעי, אך נשארנו עם היחס המזלזל, הכעוס וחסר הסבלנות כלפי האחות. אני כותבת לך בעקבות כך שידוע לי שכאשר ביתי הבכורה נתבקשה לכתוב סיפור חביב לספר הסיום של סוף השנה של כיתה א' היא בחרה לכתוב סיפור על מלך ומלכה ושלוש נסיכות, כאשר הנסיכה הבוגרת הורגת את אחיותיה(!!!) וכו'. כאשר המורה אמרה שהסיפור לא מתאים לאוגדן הסיפורים שאמור להיות שמח ו... החליטה ביתי להחליף המוות במחלה סופנית. שוב המורה נסתה לדבר על ליבה לגבי סיפור חביב יותר, ביתי התעקשה שזהו הסיפור שלה וכך היא בוחרת לספרו, עידנה אותו בכך שכתבה סוף "שמח".
    נראה לי שרגשותיה חמורים משחשבתי...מה דעתך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יריבות אחיות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לפנות לייעוץ

ענת זפרני
    29/04/2007

בתך מביעה מצוקה בצורה ברורה
    לכן - כדאי לפנות לייעוץ , כמה שיחות אצל פסיכולוגית ילדים לברר כיצד ניתן לעזור לה
    את יכולה לפנות דרך קופת חולים,
    או פרטי.
    אם את גרה באזור המרכז - את מוזמנת לטלפן אלי ואני אתן לך שמות וטלפונים.
    בהצלחה
    ענת זפרני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יריבות אחיות

שרון באומל
    29/04/2007

שלום לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יריבות אחיות

שרון באומל
    29/04/2007

שלום לך.
    קנאת אחים היא דבר טבעי ונורמאלי. הייתי מבררת עם עצמך ועם ביתך אם קרה משהו בזמן האחרון שעשוי לעורר את קנאתה וחמתה של ילדתך. הייתי לוקחת לשיחה אישית במקום נעים (ים, כר דשא) ואומרת לה ששמת לב שבזמן האחרון היא מתנהגת כך וכך אל אחותה והיית רוצה לדעת מה קרה ואם משהו השתנה ובמה את יכולה לעזור.
    העובדה שביתך, והיא רק בכיתה א' כתבה סיפור עם תובנה כ"כ יפה לגבי עולמה הרגשי מראה, לעניות דעתי, שהיא בעלת יכולת לעבד את רגשותיה, וכנראה זקוקה לעזרת מבוגר. לכן, אני ממליצה לך לשוחח איתה ולהקדיש לה זמן שהוא רק שלה על מנת להבין מה עובר עליה.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית מומחית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו