ילדה בת 12 עם סממני מתבגרת מובהקים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 12 עם סממני מתבגרת מובהקים
    ענבר
    02/02/2011

יש לי ילדה בת 12 המצליחה לבטא כל רגש והתנהגות המאפיין נערה מתבגרת. זה כולל התנהגות מרדנית, מצבי רוח קיצוניים ומשתנים ועוד כאלה ואחרים. אני משתדלת לנקוט בגישה של חיזוק התנהגויות ומצבים חיוביים אצל הילדה אך מבלי להתעלם מהתנהגויות או מצבים שליליים. כאשר קיימת התנהגות שלילית מצד הילדה, זה משפיע על האווירה בבית באופן קיצוני. יש לציין כי היא ילדת סנדביץ'. יש לה אח בן 17 ואחות בת 7. היא תמיד מרגישה מופלית ותמיד מבטאת רגשי נחיתות שמביאים אותי למצב של חוסר אונים. הילדה לעולם אינה מסופקת וזה לא משנה כמה נתנו לה או עשינו בשבילה, תמיד תתנהג ככפויית טובה כלפינו ההורים. איך אני מצליחה לבטל את רגשי הנחיתות אצל הילדה? איך אני מעלה לה את הביטחון למרות כל החיזוקים שהיא מקבלת ממני ולמרות שאני משתדלת לתת לה זמן איכות עד כמה שניתן במסגרת יומי העמוס? איך אני מורידה לה את הצורך בחומריות והקנאה לאחר? חשוב לי שהיא תסתפק בקיים ותעריך את ה"יש". אז איך עושים את זה? נא עזרתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 12 עם סממני מתבגרת מובהקים - תגובה

סמדר ריינר
    03/02/2011

שלום ענבר,
    אם את לא מתעלמת מההתנהגויות השליליות את ממשיכה לחזק את המשך התקיימותן לצד ההתנהגויות החיוביות שאת מנסה לחזק, לכן, מבחינת עצוב התנהגות זו שגיאה נפוצה. יש אומנם דברים שלא ניתן להתעלם מהם לגמרי אבל ניתן ורצוי להקטין את מידת הדרמה וההתייחסות שניתנת להם כשהם קורים וזה מפחית חלק מהמוטיבציה לקבל תשומת לב דרך זה.
    מעבר לזה אני לא מכירה אתכם מספיק וייתכן שיש ממש בתחושת הקיפוח של הילדה למרות שאתם משתדלים כימטב יכולתכם, לכן הייתי ממליצה לכם לפנות לייעוץ יותר מעמיק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו