רכושנות לאמא ולגננת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום
 
  • רכושנות לאמא ולגננת
    ליאורה
    13/12/2007

    שלום רב,
    בני בן השנתיים (בן יחיד)הינו ילד מקסים (אלא מה...)פיכח וחברותי , לפני מס' חודשים החל לגלות סימני רכושנות כלפיי (אמא שלו) וכלפי הגננת שלו בגן אשר מלווה אותו מגיל 5 חודשים .
    הרכושנות מתבטאת בכך שהוא בטוח שאני רק שלו ואין לי אישור לחבק / לנשק אף אחד אחר מלבדו(אפילו את בעלי / אבא שלו , או כל ילד אחר), הוא נוקט בכל פעולה אפשרית כולל דחיפות/ניסיון להפריד מלוות בבכי מדומה .
    בתחילה זה מאוד הצחיק אותי והחמיא לי , אך כאשר סיפרה לי הגננת כי כך גם הוא מתנהג אליה , התחלתי לדאוג .
    אשמח לקבל חוו"ד בנושא , מה ניתן לעשות ע"מ שתופעה זו תחלוף ומהר . מה עשינו לא בסדר ?למי עליי לפנות לייעוץ / טיפול ?
    בתודה גדולה .
    ליאורה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רכושנות לאמא ולגננת

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • רכושנות

    שרון באומל
    14/12/2007

    שלום ליאורה
    התנהגותו של בנך היא מאוד טבעית לגיל. בגיל זה, ילדים מתחילים לגלות את הנפרדות. דהיינו, שהם יישויות עצמאיות, ושהסובבים אותם הינם יישויות נפרדות בעלות צרכים ורצונות משלהם. ידיעה זו היא בד בבד מגדלת ומכאיבה. אני חושבת שבנך מתנהג את הכאב שבנפרדות, וזה טבעי מאוד. לכן, אפשר דרך משחק או סיפור , לומר לו שאת מבינה שזה מפחיד אותו כשאמא לא עושה את אותם דברים כמוהו, או שאת לא נמצאת רק איתו וגם מחבקת ילדים אחרים. הידעה שלו שאת מבינה את המתחולל בעולמו הפנימי תקל עליו מאוד. בנוסף, אפשר לעודד עצמאות במקומות בהם יותר קל לו. למשל: לתרגל משחק עצמאי בחדר, לבד, של מספר דקות, וכשהוא מצליח בכך, לשבח אותו (אלו החלקים בהם הנפרדות מגדלת). אפשר גם, לשבת יחד לצייר, נגיד, ולומר שכל אחד יעשה ציור משל עצמו ואח"כ תסבירו מה ציירתם. וכו'.
    ילדים בכורים הרבה פעמים מגיבים כפי שבנך מגיב. זה יעבור לאט לאט, ואין לך מה לדאוג.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו