מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רכושנות לאמא ולגננתליאורה13/12/2007
שלום רב,
בני בן השנתיים (בן יחיד)הינו ילד מקסים (אלא מה...)פיכח וחברותי , לפני מס' חודשים החל לגלות סימני רכושנות כלפיי (אמא שלו) וכלפי הגננת שלו בגן אשר מלווה אותו מגיל 5 חודשים .
הרכושנות מתבטאת בכך שהוא בטוח שאני רק שלו ואין לי אישור לחבק / לנשק אף אחד אחר מלבדו(אפילו את בעלי / אבא שלו , או כל ילד אחר), הוא נוקט בכל פעולה אפשרית כולל דחיפות/ניסיון להפריד מלוות בבכי מדומה .
בתחילה זה מאוד הצחיק אותי והחמיא לי , אך כאשר סיפרה לי הגננת כי כך גם הוא מתנהג אליה , התחלתי לדאוג .
אשמח לקבל חוו"ד בנושא , מה ניתן לעשות ע"מ שתופעה זו תחלוף ומהר . מה עשינו לא בסדר ?למי עליי לפנות לייעוץ / טיפול ?
בתודה גדולה .
ליאורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רכושנות
שרון באומל14/12/2007שלום ליאורה
התנהגותו של בנך היא מאוד טבעית לגיל. בגיל זה, ילדים מתחילים לגלות את הנפרדות. דהיינו, שהם יישויות עצמאיות, ושהסובבים אותם הינם יישויות נפרדות בעלות צרכים ורצונות משלהם. ידיעה זו היא בד בבד מגדלת ומכאיבה. אני חושבת שבנך מתנהג את הכאב שבנפרדות, וזה טבעי מאוד. לכן, אפשר דרך משחק או סיפור , לומר לו שאת מבינה שזה מפחיד אותו כשאמא לא עושה את אותם דברים כמוהו, או שאת לא נמצאת רק איתו וגם מחבקת ילדים אחרים. הידעה שלו שאת מבינה את המתחולל בעולמו הפנימי תקל עליו מאוד. בנוסף, אפשר לעודד עצמאות במקומות בהם יותר קל לו. למשל: לתרגל משחק עצמאי בחדר, לבד, של מספר דקות, וכשהוא מצליח בכך, לשבח אותו (אלו החלקים בהם הנפרדות מגדלת). אפשר גם, לשבת יחד לצייר, נגיד, ולומר שכל אחד יעשה ציור משל עצמו ואח"כ תסבירו מה ציירתם. וכו'.
ילדים בכורים הרבה פעמים מגיבים כפי שבנך מגיב. זה יעבור לאט לאט, ואין לך מה לדאוג.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)