מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד שמדבר רק רוסית הולך לגןלנה03/02/2011
שלום,
ילד שלי בן שנתיים, עד עכשיו היה עם מטפלת. בבית אנחנו מדברים רוסית, וגם המטפלת, הילד לא יודע עברית, רק רוסית.
רוסית שלו ברמה גבוהה מאוד, מדבר טוב במשפטים ארוכים, מבטא את עצמו טוב מאוד. עברית הוא שמע קצת בטלוויזיה ובגינה וכו', אבל לא נראה לי שהוא מבין.
בעוד חודש הוא הולך לגן ושם כולם מדברים עברית, אין אפילו מטפלת אחת שמבינה רוסית.
אני דואגת שזאת לא תהיה טראומה לילד. אני יודעת שתוך כמה חודשים הוא ילמד עברית, אבל הכמה חודשים האלה מדאיגים אותי. התחלתי לדבר איתו קצת עברית בבית (אנחנו משחקים כאילו דובי עכשיו מדבר רק עברית, מבקש לאכול, לשתות וכו').
יש לי כמה שאלות:
- מה עוד אפשר לעשות בחודש הזה שנשאר עד הגן?
- האם עשינו טעות בבחירת הגן? האם עדיף היה להכניס אותו לגן איפה שיש לפחות בן אדם אחד שמדבר רוסית כדי להפחית את הטראומה?
תודה רבה, לנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שמדבר רק רוסית הולך לגן - תגובה
סמדר ריינר03/02/2011שלום לנה,
לצערי אני חוששת שהחששות שלך מוצדקים. כניסה לגן בפעם הראשונה היא אירוע קשה ומורכב גם ככה. בודאי שלהכנס למקום זר שבו אף אחד לא מבין אותך ואתה לא מבין אף אחד ועוד בגיל כזה קטן זה טראומתי מאוד. זה לא מספיק שיהיה ילד שדובר רוסית בגן.
לדעתי חשוב להתחיל מגן דובר רוסית ובינתיים ללמד אותו עברית ולהכיר לו אחה"צ ילדים דוברי עברית ובשנה הבאה לעבור לגן בעיברית או לפחות שיהיה גן שבו מישהו מהצוות דוברת רוסית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)