מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

שלום
נורית11/03/2011אני טס אל הילד. בשבוע הקרוב אחרי שנתיים שלו ראיתי אותו. אין לי התלבטות לגבי הביקור אבל :
מסתבר שכן יש גבר אחר שחיי איתם. זה אומר שלילד יש בעיה של נאמנות. ולי לא יהיה תגמול על הקשר איתו - כי יש מישהוא אחר שם שמשמעותי יותר בחיי היום יום.
הילד ממשיך להתנגד לשיחות איתו.
מה הכוונה אב חורג ואב ביולוגי זה לא אותה המשבצת ? זה ברור שהילד ירצה ששני האבות יואהבו אותו אבל גם יש מחיר של קשיים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שנותק איתו המגענורית06/02/2011
שלום
אני אב לילד שנחטף ממני על ידי האם לארצות הברית. הילד נחטף בגיל 3 וכבר עברו שנתיים, לא ראיתי אותו עד עכשיו פנים אל מול פנים. מתנהל תהליך משפטי ואני חושב שבסופו אוכל לראות אותו כפעמיים בשנה. האבהות שלי עד החטיפה הייתה נורמטיבית.
בהתחלה הילד נהג להתקשר הרבה. בחודשים האחרונים האימא טוענת שהוא אינו רוצה לדבר איתי ולכן הם לא מתקשרים. אתמול דיברתי איתו באמצעות סקייפ ובאמת הוא לא רוצה לדבר איתי, כל מה שהוא רצה זה לעזוב את המסך.
אני יודע שהוא בסך הכל ילד ואני כמבוגר יודע יותר טוב ממנו מה טוב בשבילו. אני יודע שכאשר הוא יגיע לבגרות הוא ירצה בקשר כלשהוא.
אבל העלבון גדול מאוד. וגם "קשר כלשהוא" בשביל זה לעשות את המאמץ ? אני אבא ורוצה שאם תהיה מערכת יחסים היא תהיה כזאת. המאמץ גובה מחירים גבוהים מבחינתי ואני מעריך גם מבחינתו. וכל זה עוד לפני שדיברנו על אפשרות של אב חורג שיכנס לתמונה.
שאלתי מתחלקת לשניים. א) לאיזו מערכת יחסים אני יכול לצפות מהעתיד (בהנחה שאראה אותו פעמיים בשנה ואדבר איתו בסקייפ פעם בשבועיים). האם אני יכול לצפות למערכת יחסים של אב ובן ?
ב) האם באמת הקשר חשוב לילד גם כשהוא נמצא כל כך רחוק וגם כשהוא לא רוצה לקיים אותו ? יש השערה למה הוא לא רוצה לדבר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שנותק איתו המגע - תגובה
ליאת גרוס06/02/2011שלום דורון
אני יודעת שהתשובה שאתן לא תוכל להיות מספקת אבל בכל זאת חשוב לי להגיב.
אתה מתאר מצב קשב ביותר. אבהות נורמטיבית לא תוכל להתקיים בשלב הזה כל עוד הפגישות הן בתדירות כלכך נמוכה. הילד מבולבל וסביר שמועברים לו מסרים נגדך. בגיל זה הילד תופס את העולם בשחור לבן. טוב ורע. יש ואין. וכרגע, כדי לשמור על בריאות נפשית שלו הוא תופס אותך כרע. הוא לא מסוגל לתפוס את המורכבות של דיעות שונות בין הורים, חטיפה וכו'. העובדה שאינו מעוניין כרגע בקשר היא הצורך שלו ואינה מכוונת אליך באופן אישי בשום צורה שהיא. עד כמה שזה קשה נסה להבין זאת ולא להיעלב. אין לו שום כוונה לפגוע בך!!!!!!!!!
הדבר החשוב הוא שתמשיך לנסות, גם אם הוא מביע חוסר רצון. חשוב שידע שלא ויתרת עליו. חשוב שידע שכשירצה אתה שם בשבילו. חשוב שידע שהוא חשוב לך. יום יבוא והוא יהיה מסוגל להבין ואז הוא יבדוק האם ויתרת או המשכת לחזר כל השנים. אל תוותר. תכבה את כפתור העלבון שלך ותמשיך לבקש קשר ובמקביל לכבד את זה שלא מעוניין כרגע. הקשר חשוב לו. ללא ספק. גם אם הוא חד צדדי כלומר רק מצדך. חשוב שתהיה לך דמות מקצועית שתוכל לשוחח איתה כדי להכיל את כל זה.
מקווה שיגיעו ימים טובים יותר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד שנותק איתו הקשר
נורית06/02/2011תודה ליאת
אני משתדל לכבות את הכפתור של העילבון, ויודע שמתישהוא זה יעבור לו. אבל אני רוצה לקבל הערכה למה אני יכול לצפות מהעתיד, אם אשקיע מאמץ האם מערכת יחסים של אב ובן - כלומר קשר קרוב שאין דומה לו, יכולה להתקיים בבגרותו ממרחק כזה, או שזה לא ריאלי לצפות לזה ?
מה המשמעות של כניסת אב חורג לתמונה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד שנותק איתו הקשר - תגובה
ליאת גרוס06/02/2011שוב שלום
לדעתי המשמעות של כניסת אב חורג לתמונה אינה מאד משמעותית. הוא לא מהווה תחליף לאב ביולוגי.הוא תוספת חשובה שתעשה לילד חיים יותר טובים אבל זה לא נופל על אותה משבצת ולכן אין מה לדאוג.
אני בטוחה שהקנאה מטורפת. גם אני הייתי משתגעת במקומך אבל זכור שזו לא אותה משבצת...
לגבי מה יקרה בעתיד. ימים יגידו. בטח לא בזמן הקרוב.
הכי קל זה להגיד : "זה כלכך קשה וחסר סיכוי עדיף להתנתק רגשית עד להודעה חדשה. יהיה לי יותר קל". אל תיפול במלכודת הזו. למען הילד תמשיך לשדר עניין אך לא ללחוץ. לגבי העתיד הרחוק, אני אופטימית מטבעי.
תחזיק מעמד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נורית06/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
ליאת גרוס06/02/2011על לא דבר.
מקווה שדברים יסתדרו במהרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)