מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התייעצות...שני06/02/2011
שלום,אני אמא לילד בן שש וחצי ,התגרשתי לפני חודש וחצי (יש לי בן נוסף בן שנה ושבעה חודשים)שמתי לב שבכל פעם שבני חוזר משבת עם אבא שלו יש לו שאלות לגבי נושאים שנוגעים במיניות.מקרה אחד של שאלה מאיפה התינוק יוצא,פעם נוספת הוא סיפר לסבא שמהאשכים יוצא תינוקות במקרה האחרון שהוא שאל מאיפה תינוק יוצא הגרוש שלי התקשר לספר לי שהם ראו ביחד סרט שהיה שם עניין של דם בתחתון(מחזור)והוא שאל אותו למה יש דם אז הוא סיפר לו שיש דבר שנקרא נידה .אני חייבת לציין שרתחתי כולי מהעניין שבגיל שש וחצי בני צריך להיות חשוף לסרטים כאלה .מה אני עושה עם העניין הזה?אני מודאגת,נכון שבשלב מסויים בחיים ילדים חשופים לדברים וגם שואלים שאלות רק שזה נראה לי ממש מוקדם .בבקשה תענו לי בהקדם,תודה שני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות... - תגובה
ליאת גרוס06/02/2011שלום שני
את לגמרי צודקת שתכנים אלו אינם מתאימים לילד בגיל זה וכי רצוי שלא יחשף לסרטים מסוג זה.
יחד עם זאת, את הנעשה אין להשיב. חשוב לענות לשאלותיו באופן המותאם לגילו ולא להתחמק. ישנם ספרים המותאמים לגיל זה העוסקים ב"מאיפה באים תינוקות לעולם?" חשוב לא לשדר לו שאביו עשה משהו רע בכך שחשף אותו לתכנים אלו על מנת לא להעמיד אותו בקונפליקט נאמנויות.
אם לא נחשף לתכנים מיניים של ממש לא נראה לי שנגרם נזק בלתי הפיך. ליתר ביטחון הישארי עם יד על הדופק לגבי התנהגויות בעלות אופן מיני או התנהגויות המביעות מצוקה.סביר שלא יופיעו כאלה. אם בכל זאת עולים, צרי עימנו קשר ונחשוב כיצד להתמודד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות,ה
שני06/02/2011קודם כל תודה על התשובה המהירה .יש לי שאלה נוספת בנוגע לגרוש שלי ,איך אני מבהירה לו שלא יחשוף את הילד לתכני אלו?סביר להניח שאם זה יבוא ממני אז הוא לא יקבל את זה.אודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות,ה - תגובה
ליאת גרוס06/02/2011שלום שני
את צודקת שאולי לא נכון שהדברים יבואו ממך.
זה גם מסוכן לערב את המורה או עובדת רווחה בשלב זה.
הכי גרוע להעביר את המסר דרך הילד.
נראה לי שהרע במיעוטו יהיה לנסות ולבקש ממנו באופן ישיר. בלי ביקורת.אולי כבר הבין את זה לבד לאור השאלות שעלו...
הלוואי והיה לי פתרון טוב יותר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)