חבר דימיוני לילדה בת 3.5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חבר דימיוני לילדה בת 3.5
    קארן
    07/02/2011

שלום רב אודה לעזרתכם!
    אני אמא לילדה בת 3.5 - לאחרונה היא החלה לדבר על חבר בשם קיקי. שאלתי אותה מי הוא אז היא אמרה לי שהוא חבר דימיוני ממצרים (חבר קטן קטן בגודל של אפונה).
    מה שיותר מטריד אותי זה העובדה כשהיא עושה משהו שלא מוצא חן בעיני ואני כועסת או מעירה לה היא כל הזמן מאשימה אותו- "זה לא אני זנ קיקי"- ואז אני פשוט לא יודעת איך להגיב ומה לומר. לפעמים אני מוצאת את עצמי אומרת לה אני לא רואה פה את קיקי- או שאני לא מרשה לך להיות חברה שלו אם הוא לא מקשיב.
    אני בטוחה שזה לא הדרך הנכונה להגיב.
    שאלתי הראשונה : האם זה דבר נורמלי?
    ושנית: מה אני אמורה להגיד כשהיא מאשימה אותו?

אודה לעזרתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חבר דימיוני לילדה בת 3.5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חבר דימיוני לילדה בת 3.5 - תגובה

סמדר ריינר
    07/02/2011

שלום קארן,
    זה דבר נורמלי לגילה. והוא נובע מכך שקשה לה לקבל היבטים מסויימים של עצמה. יכול להיות שתגובה שמנסה להבין מדוע היא עשתה את המעשיםשאת כועסת עליהם תעסור לה לקבל את החלקים האלה ולא להעביר אותם אל החבר הדמיוני.
    למשל אם תוכלי להגיד לה שתא מבינה שקשה לה להמתין בסבלנות עד שתקבל משהו ולכן היא חוטפת, גם לך לפעמים קשה לחכות, אבל אין ברירה - יהיה לה יותר קל לקבל את התוכנה הזו כמשהו אנושי ולא משהו נורא ואיום שחייבים להאשים בו מישהו אחר.
    גם לפעמים היא מרגישה שהיא לא שולטת בתגובות שלה ונוח לה לחשוב שזה כוח אחר בתוכה. וגם פה אפשר לעזור לה. למשל להציע לה לנשום עמוק לפני שהיא מגיבה, וכו'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו