מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חבר דימיוני לילדה בת 3.5קארן07/02/2011
שלום רב אודה לעזרתכם!
אני אמא לילדה בת 3.5 - לאחרונה היא החלה לדבר על חבר בשם קיקי. שאלתי אותה מי הוא אז היא אמרה לי שהוא חבר דימיוני ממצרים (חבר קטן קטן בגודל של אפונה).
מה שיותר מטריד אותי זה העובדה כשהיא עושה משהו שלא מוצא חן בעיני ואני כועסת או מעירה לה היא כל הזמן מאשימה אותו- "זה לא אני זנ קיקי"- ואז אני פשוט לא יודעת איך להגיב ומה לומר. לפעמים אני מוצאת את עצמי אומרת לה אני לא רואה פה את קיקי- או שאני לא מרשה לך להיות חברה שלו אם הוא לא מקשיב.
אני בטוחה שזה לא הדרך הנכונה להגיב.
שאלתי הראשונה : האם זה דבר נורמלי?
ושנית: מה אני אמורה להגיד כשהיא מאשימה אותו?
אודה לעזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבר דימיוני לילדה בת 3.5 - תגובה
סמדר ריינר07/02/2011שלום קארן,
זה דבר נורמלי לגילה. והוא נובע מכך שקשה לה לקבל היבטים מסויימים של עצמה. יכול להיות שתגובה שמנסה להבין מדוע היא עשתה את המעשיםשאת כועסת עליהם תעסור לה לקבל את החלקים האלה ולא להעביר אותם אל החבר הדמיוני.
למשל אם תוכלי להגיד לה שתא מבינה שקשה לה להמתין בסבלנות עד שתקבל משהו ולכן היא חוטפת, גם לך לפעמים קשה לחכות, אבל אין ברירה - יהיה לה יותר קל לקבל את התוכנה הזו כמשהו אנושי ולא משהו נורא ואיום שחייבים להאשים בו מישהו אחר.
גם לפעמים היא מרגישה שהיא לא שולטת בתגובות שלה ונוח לה לחשוב שזה כוח אחר בתוכה. וגם פה אפשר לעזור לה. למשל להציע לה לנשום עמוק לפני שהיא מגיבה, וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)