מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן 6.5 ומלחמתו בבי"סאיריס66707/02/2011
ההתנהלות של בני בבי"ס (כיתה א) החלה מנסיון להתמודד בתחילת השנה, דרך "לעשות שמח" ועכשיו פרק ה"סקנדלים" .
בתחילת השנה היו שעות בודדות-לפעמים יומיים בשבוע שהיה לו קשה להתרכז. אחר כך הוא לא חזר לכיתה מההפסקה, היה גם מקרה שהוא השתטח על הרצפה ולא רצה לשבת על הכיסא. עכשיו הוא כלל אינו מוציא את הציוד ולא מתכוון לעבוד.
הוא אינו קשוב, אינו פנוי ללמידה...הוא במלחמה.
אני חד הורית, חוזרת מאוחר ואת שיעורי הבית הוא אמור לעשות בצהרון, אבל גם שם סערת הרוחות ממשיכה.
הילד מבריק, יש בכוונתי לבדוק בעית קשב וריכוז אבל לחלק ניכר מהתגובות שלו יש דווקא בסיס רגשי שקשור לאירועים אחרים.
מה לעשות כדי לשנות את המסלול הנוכחי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 6.5 ומלחמתו בבי"ס - תגובה
סמדר ריינר07/02/2011שלום איריס,
בשביל לענות על שאלתך חושב שנדע מהו הבסיס הריגשי של ההתנהגויות. נשמע שאת יודעת מהו אך לא פירטת. בזה צריך לטפל. אם תפרטי יותר ייתכן שאוכל לעזור לך יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 6.5 ומלחמתו בבי"ס
איריס66709/02/2011בסיס רגשי: למשל חיכוכים ביננו בשבת=יום ראשון הפוך. הידיעה ביום שלישי,שאני לוקחת אותו לאבחון ברפואה משלימה, כדי לעזור לו להיות יותר קשוב = בלגן ביום רביעי בגלל המתח שנובע מזה שאין לו מושג מה זה אומר והאם/איך/כמה ישנה את חייו.
ברוב המקרים אני מזהה את הקשר בין האירועים. החיכוכים לאחרונה הם בעיקר סביב הלימודים וחוסר היכולת שלי להעביר לו את המסר (במילים אחרות, אני מתרגזת מהר). מאחר והוא לא פנוי ללמידה, הפער בין המקום של הכיתה והמקום שלו הולך וגדל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 6.5 ומלחמתו בבי"ס - תגובה
סמדר ריינר09/02/2011שלום איריס,
את אכן מבינה יפה אני מתרשמת את הגורמים להתנהגותו. עכשיו מה שנחוץ הוא שתעזרי לו לעכל את הקשיים שלו ולהכיל אותם כך שהם לא יתפרצו לו בבית הספר. חשוב כשאת מזהה חרדה או קושי שלו, שתדברי איתו עליהם, תרגיעי אותו, תראי לו את אפשרויות לראות את הדברים אחרת ולא בצורה כל כך מטרידה, וכו'. חשוב גם שתנסי לא להתרגז עליו או להתרגז עליו פחות, כי ההתרגזות שלך גם לא מקדמת אותו, וגם לא נותנת לו דוגמה נכונה. אם את לא מצליחה להכיל את עצמך ולשלוט בעצמך מדוע את מצפה שהוא יעשה את זה?
הצבת גבולות לא חייבת להיעשות בדרך של התרגזות, אפשר להיות תקיפים וברורים בלי להתרגז.
כמו כן, אחרי שיש חיכוכים ביניכם, חשוב גם להרגע ולחזור למצב יחסים תקין, חם ואוהב לפני החזרה לבית הספר.
אני יודעת שקל להגיד וקשה יותר ליישם, ואם את לא מצליחה אולי כדאי לפנות להדרכת הורים מסודרת או לטיפול עבור עצמך אם יש קושי.
בכל זאת את נמצאת במצב מתקדם ויפה מבחינת ההבנה שלך את התמונה וזה כבר הרבה מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 6.5 ומלחמתו בבי"ס
איריס66710/02/2011תודה על תשובתך. תחושת הצורך בהדרכה הורית עולה בכל פעם שיש חריגות עוצמתיות (לטעמי) בהתנהלות השוטפת - ואז אני מגלה שאין לי כלים להתמודדות ואני מבקשת פתרונות בהולים ודוחה שוב את ההדרכה המסודרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה.
סמדר ריינר10/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)