הקשר בין כניסה לפעוטון לצואה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הקשר בין כניסה לפעוטון לצואה
    אושרת
    08/02/2011

שלום רב.
    בני בן שנה ו-10 חודשים, עד לפני כשבוע, היה בבית, אני טיפלתי בו וגם הסבתות.
    לפני שבוע, הכנסתי אותו למעון, בהדרגה, כמו שהנחו אותי המטפלות וכמו שקראתי במקומות אחרים.
    הכניסה היתה טובה.
    אבל, יש בעיה עם צואה, בני רגיל לעשות קקי כל יום, הוא מוצא לו פינה שקטה, בה אף אחד לא יכול לראות אותו, עומד שם בשקט ועושה, אם מפריעים לו, הוא מפסיק.
    כנראה שבפעוטון הילדים מפריעים לו, או שהסביבה החדשה לא מאפשרת לו או לא נעימה לו, לכן הוא מתאפק, כשהוא מגיע הביתה, הוא כבר מגיע עם עצירות, בפעם הראשונה עזרתי לו ללחוץ, קירבתי את רגליו לביטנו ופשוט לחצנו יחדיו, זה כאב לו, הוא בכה, אבל לבסוף יצא גוש קשה. (סליחה על התיאורים).
    למחרת שוב המקרה חזר על עצמו, רק קשה יותר, לכן נתנו לו נר גליצרין.
    אתמול שוב זה קרה, עזרתי לו ללחוץ.
    אני רוצה שבני ילמד לעשות בכל מקום ובכל מצב ולא להתאפק, כמו כן, אני לא רוצה להרוס לו את מערכת העיכול עם כל מעודדי צואה חיצוניים, אני רוצה שהוא יעשה לבד, ללא כל עזרה.
    כיצד אני יכולה לעזור לו?

תודה ויום נפלא,
    אושרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקשר בין כניסה לפעוטון לצואה - תגובה

סמדר ריינר
    09/02/2011

שלום אושרת,
    טוב שאת מבינה את המצוקה שלו ורגישה אליה. נראה לי שכדאי ליידע את הגננות לגבי העניין, אם הן יכולות לשים לב יותר מתי הוא נראה מתאפק או מתוח ואז לעזור לו למצוא מקום לעושת את צרכיו בפרטיות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו