טיקים על רקע ריגשי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• טיקים על רקע ריגשי
    מיכל
    08/02/2011

אני אמא לילד שסובל כבר למעלה מ- 5 שנים מטיקים במופע משתנה על רקע רגשי.
    הוא אחד מתאומים ומגיל 11 התחילו לו הטיקים.
    היינו אצל שני נוירולוגים בעלי שם בארץ ואינסוף פסיכולוגים /פסיכיאטרים כולל ביקורים במחלקת טורט בפסיכיאטריה בשניידר. בני לא מאובחן בתסמונת טורט והוא סובל מבעיות קשב וריכוז קשות ועקב הטיקים לא יכול לקחת ריטאלין או כל תרופה ממשפחת הריטאלין.
    במהלך השנים נוסו עליו אינספור תרופות נוירולוגיות ופסיכיאטריות , חלקן עזרו בתקופה מסויימת ואח"כ לא היו יעילות , לא תמיד בני הקפיד על לקיחתן באופן סדיר.
    תרופות פסיכיאטריות הביאואותו למצב של דיכאון עד סף אובדנות ונאלצנו להפסיק בהדרגה.
    כמו כן בני ואנחנו ביקרנו לעיתים תכופות אצל פסיכוטרפיסטים ופסיכולוגיים לשיחות על מנת להתמודד עם הבעיה.תקופות ארוכות אף בני הסתגר בבית ותקשר עם העולם דרך המחשב , אף חבר לא התקשר אליו.בקיצור הוא ואנחנו לא ידענו רגע דל.
    היום ניתן לומר שהוא במקום אחר אבל עדיין סובל מטיקים חזקים , הוא בתנועת נוער , אפילו מדריך שקשה לי להאמין מאחר והוא לא סובל מעודף ביטחון עצמי עקב מצבו, הוא משתתף בחוגים רבים ויש לו חברים , הוא התחיל את התיכון השנה ויחסית לילד עם בעיות קשב וריכוז מצליח יפה מאוד ואף מעבר לזה, מאוד אהוב על המחנכת שלו ועל אנשי מקצוע שנתקל בהם , ילד חתיך ואינטיליגנטי, אבל הטיקים מאוד מפריעים לנו ולו אין לו שליטה עליהם וזה יוצר תחושה של חוסר סימטריה בגוף ( הטיקים הם במיוחד באיזור הצואר וגב עליון) הוא אינו לוקח תרופות , ניקינו אותו לגמרי מהתרופות , איבדנו אימון וניסינו לא מעט.
    אני יודעת שספורט מועיל לו והוא אכן עוסק בפעילות ספורטיבית אבל אני רוצה לשאוב עידוד שיום אחד זה יפסק או לפחות יפחת, היום הוא כמעט בן 16 , אני רוצה שיכיר בחורה בעתיד ויחזק את ביטחונו העצמי אך כל עוד יש טיקים זה בולם אותו. אולי למשהו יש הברקה שעדיין לא ניסינו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיקים על רקע ריגשי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיקים על רקע ריגשי - תגובה

סמדר ריינר
    09/02/2011

שלום מיכל,
    אני לא יודעת מה ניסיתם במסגרת הטיפולים הפסיכולוגיים, אבל טיפול בעזרת ביופדיבק יכול לעזור להפחתת המתח שאולי גורם לטיקים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו