גיל שנתיים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גיל שנתיים
    לימור
    11/02/2011

הבת שלי בת שנה ו-7. חכמה, טובה, מדברת ומבינה הכל.
    יש לי שאלה כללית לקראת גיל שנתיים ובגלל שאני רואה את הסימנים...

1. כשהיא מבקשת משהו בבכי או עצבים, לומר לה "את רוצה לבקש את ה*** ?, את יודעת לבקש ללא בכי, תגידי, אמא, אני רוצה ***..."
    או שהמלל פה מיותר ? איך ללמד אותה שהיא יכולה לדבר ולבקש במילים שהיא יודעת

2. כשהיא כועסת ושוכבת על הרצפה בבכי וכעס. אני לא נלחצת או מופעלת מזה, אך האם להתעלם ולנסות להזמין אותה לשחק או לעשות משהו אחר, או לקחת ולחבק אותה עד שתרגע ללא מילים ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גיל שנתיים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ממתינה לתשובה

לימור
    13/02/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממתינה לתשובה

לימור
    13/02/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחכה לתשובה

לימור
    15/02/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני אשמח לתשובה לשאלה של ליאת

גל
    15/02/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל שנתיים - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    19/02/2011

לימור שלום,
    ראשית אני מצטערת שנאלצת להמתין לתשובה. אנחנו לא תמיד עומדות בעומס השאלות, במסגרת העיסוקים הנוספים שלנו...
    לגבי שאלותייך -
    1) ההצעה שלך מאוד מתאימה ויעילה ביחס לבקשות תו"כ בכי או כעס - לבקש ממנה לנסח מחדש את השאלה בקול/טון/מלים מתאימות (כמובן שיהיה צורך בהתחלה להדגים לה). חשוב להקפיד לתת לילדה את מבוקשה לאחר שנרגעה, כדי לא לגרום לה לחשוב שהיא תקבל מה שרצתה גם כשהיא דורשת זאת מהמבוגרים.
    2) באופן כללי, המלל לדעתי לרוב אינו מיותר - ועדיף להתייחס למה שמתרחש (בקשה בבכי, הישכבות על הרצפה וכדומה), מאשר להתעלם. כדאי תמיד לומר: "אני לא מוכנה שתשכבי, אמא לא תמשיך לשחק איתך אם את שוכבת כך..." או משהו אחר בסגנון הדברים הללו. אולם לגבי השתלשלות העניינים בהמשך, את תלמדי מה הכי יעיל ומרגיע עם בתך - יש ילדים שזקוקים לזמן עם עצמם עד שהם נרגעים ואז כדאי לעזוב אותם במנוחה, במיוחד אם הדבר מתרחש בבית ואת יכולה ללכת לחדר אחר. לעומת זאת, ילדים אחרים זקוקים מאוד לחיבוק ולעזרה של ההורה בהסחת הדעת. כמובן שאותו הילד יכול להגיב במצבים שונים לתגובות שונות מצד ההורים, ולעתים לילדה יהיה נוח שאבא מחבק אותה, אבל כשאמא תחבק זה דווקא יעצים את המרדנות.
    לסיכום - אין כאן תשובה אחידה, את תלמדי מה הכי מסייע להרגיע את הילדה שלך ולהחזיר אותה לשגרה. מבחינה התפתחותית המרד והבכי הם אופייניים לגיל, כך שתהיינה לך מספיק הזדמנויות להבין כיצד לפעול עמה...
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו