מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עצבים במקום דיבוריםמתוסכל...11/02/2011
שלום,
יש לנו ילדה בת 3 וקצת, בסה"כ ילדה מקסימה עם התפתחות רגילה לחלוטין
אם להיות כנה, אני חושב שפינקנו אותה קצת יותר מדי בעבר (כמובן שהאבא, האמא פחות) אם כי אני מנסה להשתפר וחושב שיש שינוי.
יש נושא אחד שמאוד מפריע, ואני אובד עצות בעיקר כי אני מרגיש שאין לי כלים לטפל בכך,
התנהגות של התרגזות במקום דיבור, להגיד מה מפריע/מציק (וזה מאוד מתסכל אותי כי בעולם של היום, דיבור הוא חלק לא פחות חשוב בהתפתחות של כל אדם ולא מספיקה רק אינטליגנציה גבוהה ככל שתהיה)
זה יכול להיות הדבר הכי קטן, לדוגמא משחקים בלגו, ונגעת בטעות באיזה חלק שצריך להתחבר למשחק,אז מיד מתחילה העלבות ושבירת כלים,
זה יכול להיות משחק או צביעה או כל דבר שנמצא אצלה ומישהו בא ונוגע בצעצוע. כמובן שלפעמים העלבות מגיעה עם השטחות ובכי ולזה אנחנו לא מתייחסים עד שנרגעת.מעין התנהגות תינוקית שלדעתי לא מתאימה כבר לגיל 3.
השאלה שלי היא, איך גורמים לילדה לדבר (עם אמא, אבא, גננת) ולהגיד מה שמפריע במקום לבכות? כאן המקום לציין שדווקא ההתפתחות בדיבור החלה בשלב מאוחר (סביר להניח שזה גם חלק מהבעיה אבל אני מאמין שאפשר לנסות לדבר במקום להתעצבן),
הייתי שמח לקבל עצה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצבים במקום דיבורים - תגובה
סמדר ריינר11/02/2011שלום לך,
ילדה בת 3 צריך עדיין ללמד להתשמש בדיבור במקום עצבים. חלק מהלימוד הוא לסייע לה בזיהוי הרגש או מה שמפריע לה, ולהגיד לה:"את כועסת עכשיו כי לא הצליח לך, בואי ננסה שוב ונראה איך מתקנים" צריך לחזור על זה הרבה פעמים וגם להראות דוגמה אישית מה אתם עושים כשקשה לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחפשת פסיכולוגית ילדים בירושלים
אמא13/02/2011מחפשת פסיכולוגית ילדים בירושלים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)