טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום, יש לי ילדה בת 4 וחודשיים, יש לה דובי שהיא מאוד אוהבת וכל היום מסתובבת איתו. העניין הוא שהיא לא מסכימה לעשות שום דבר ללא הדובי שלה. למשל בשביל שהיא תסכים לאכול אני קודם צריכה להושיב את הדובי בשולחן, ולהגיד לה שהדובי גם אוכל איתנו, ורק אז היא תבוא לאכול. וככה זה בכל דבר. אני מבינה שזה נורמלי לגילה, אבל השאלה היא האם זה לא יוצר תלות גדולה מדי בסביבה? זאת אומרת האם היא לא צריכה ללמוד לעשות דברים לבדה? למשל, ללמוד שצריך לאכול ולא רק בגלל שהדובי כביכול עושה את זה?
תודה, ליטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שלום ליטל, להיפך, הדובי מקל עליה לעושת דברים לבדה, והוא שלב ביניים בין לעושת דברים לגמרי לבין להיותתלויים בסביבה. ייתכן שהתלות היתרה שלה בדובי קשורה ברצון יתר שלכם להביא אותה לעצמאות, ואולי קשה לכם להכיר בצרכי התלות הנורמליים שלה וכך אין לה ברירה אלא להיעזר בדובי. הייתי בודקת אם אתם דווקא לא דוחפים אותה לעצמאות יתר, מכוונות טובות ובלי לשים לב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
פסיכיאטר ילדים בכיר. מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
... קרא עוד