זקוקה נואשות לעצה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• זקוקה נואשות לעצה
    עמית
    14/02/2011

שלום רב,
    אני אמא לבן 4 ילד יחיד אני ובן זוגי בני 35, 36.
    בני החל ללכת השנה לראשונה לגן גן פרטי בקיבוץ.
    אני מאוד מרוצה מהגן מהגישה והיחס.
    עד השנה הייתי עם בני בבית מתוך בחירה (רצון אישי לגדל אותו) והשקפת עולם שזהו הדבר הנכון, יש ביננו קשר מאוד קרוב אני מוציאה אותו מהגן ב 13 ועד הלילה אנחנו שניינו לבד.
    לאחרונה חל שינוי קיצוני מאוד בהתנהגותו הוא התחיל להיות אלים לעשות דווקא על כל דבר כל מה שאומרים לו הוא מתווכח...
    ברצוני לציין שהוא באמת מקסים הוא חכם בצורה בלתי רגילה קורא וכותב מגיל 3 באמת ילד מוכשר.
    אני לא ממש יודעת איך להתמודד עם התנהגותו שהשתנתה.
    כעקרון אני לא מאמינה בעונשים ממש ממש לא, אולם הגעתי למצב שאני לא יודעת איך להתמודד איתו ואנחנו מגיעים למצבים בלתי נסבלים אני מאוד מתוסכלת כל היום רק חושבת על הנושא ומרגישה שקשה לי מאוד להיות איתו ולהנות.
    אני רוצה לציין שאני באמת אמא משקיענית וחשוב לי להיות איתו לעשות איתו דברים ולהקדיש לו אולם זה לא אפשרי לאחרונה.
    אני מוצאת את עצמי כועסת עליו כל הזמן מעירה לו ואפילו ניסיתי להעניש אותו אבל כלום לא הועיל.
    אני ממש אשמח לעצה היות וכבר עולות ליי מחשבות שמא הוא עובר התעללות לסוגיה....
    אשמח לשמוע את חוות דעתכם.
    אמא אוהבת שמרגישה חסרת אונים!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה נואשות לעצה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זקוקה נואשות לעצה - תגובה

סמדר ריינר
    15/02/2011

שלום עמית,
    אם את חושבת שהוא עובר התעללות לסוגיה שמשהו שצריך לבדוק. האם יש לו פחדים? האם טוב לו בגן, האם הוא מתפקד שם היטב, האם אוהב לכת לשם, האם יש לו חברים וכו'.
    אם זו לא הבעיה ייתכן שהבעיה היא בקושי שלך לשים גבולות. ייתכן גם שהקשר ביניכם מאוד טואטלי, חשוב שאחר הצהריים הילד ילך לחברים ולחוגים, יבלה מדי פעם גם אבא ולא רק עם אמא אם זה אפשרי וכו'. זהו ילד גדול, וייתכן שהוא נמצא בפיגור מסויים אחרי חבריו מבחינת חשיפתו לעולם החיצוני, לא מבחינה שכלית אלא מבחינה חברתית, וייתכן שגם זה גורם לו לתסכול, אולי הוא לא מתנסה מספיק ולכן חסר לו חלק מהבסיס להשתלבות תקינה ומספקת.
    אני ממליצה לך לגשת להדרכת הורים מסודרת כדי לבדוק יותר לעומק מה קורה ואיך ניתן לסייע לכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו