מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זקוקה נואשות לעצהעמית14/02/2011
שלום רב,
אני אמא לבן 4 ילד יחיד אני ובן זוגי בני 35, 36.
בני החל ללכת השנה לראשונה לגן גן פרטי בקיבוץ.
אני מאוד מרוצה מהגן מהגישה והיחס.
עד השנה הייתי עם בני בבית מתוך בחירה (רצון אישי לגדל אותו) והשקפת עולם שזהו הדבר הנכון, יש ביננו קשר מאוד קרוב אני מוציאה אותו מהגן ב 13 ועד הלילה אנחנו שניינו לבד.
לאחרונה חל שינוי קיצוני מאוד בהתנהגותו הוא התחיל להיות אלים לעשות דווקא על כל דבר כל מה שאומרים לו הוא מתווכח...
ברצוני לציין שהוא באמת מקסים הוא חכם בצורה בלתי רגילה קורא וכותב מגיל 3 באמת ילד מוכשר.
אני לא ממש יודעת איך להתמודד עם התנהגותו שהשתנתה.
כעקרון אני לא מאמינה בעונשים ממש ממש לא, אולם הגעתי למצב שאני לא יודעת איך להתמודד איתו ואנחנו מגיעים למצבים בלתי נסבלים אני מאוד מתוסכלת כל היום רק חושבת על הנושא ומרגישה שקשה לי מאוד להיות איתו ולהנות.
אני רוצה לציין שאני באמת אמא משקיענית וחשוב לי להיות איתו לעשות איתו דברים ולהקדיש לו אולם זה לא אפשרי לאחרונה.
אני מוצאת את עצמי כועסת עליו כל הזמן מעירה לו ואפילו ניסיתי להעניש אותו אבל כלום לא הועיל.
אני ממש אשמח לעצה היות וכבר עולות ליי מחשבות שמא הוא עובר התעללות לסוגיה....
אשמח לשמוע את חוות דעתכם.
אמא אוהבת שמרגישה חסרת אונים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה נואשות לעצה - תגובה
סמדר ריינר15/02/2011שלום עמית,
אם את חושבת שהוא עובר התעללות לסוגיה שמשהו שצריך לבדוק. האם יש לו פחדים? האם טוב לו בגן, האם הוא מתפקד שם היטב, האם אוהב לכת לשם, האם יש לו חברים וכו'.
אם זו לא הבעיה ייתכן שהבעיה היא בקושי שלך לשים גבולות. ייתכן גם שהקשר ביניכם מאוד טואטלי, חשוב שאחר הצהריים הילד ילך לחברים ולחוגים, יבלה מדי פעם גם אבא ולא רק עם אמא אם זה אפשרי וכו'. זהו ילד גדול, וייתכן שהוא נמצא בפיגור מסויים אחרי חבריו מבחינת חשיפתו לעולם החיצוני, לא מבחינה שכלית אלא מבחינה חברתית, וייתכן שגם זה גורם לו לתסכול, אולי הוא לא מתנסה מספיק ולכן חסר לו חלק מהבסיס להשתלבות תקינה ומספקת.
אני ממליצה לך לגשת להדרכת הורים מסודרת כדי לבדוק יותר לעומק מה קורה ואיך ניתן לסייע לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)