מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בת שנה ו-3מאיה14/02/2011
שלום,
הבת שלי ילדה מקסימה בת שנה ו3 חודשים.
ילדה סקרנית,שמחה,חייכנית,הכל טוב תודה לאל.
לאחרונה היא פיתחה הרגל מביך ולא נעים,היא פשוט צורחת.
אנחנו בטיול רגלי והיא נעמדת פתאום וצורחת,אנשים מסתכלים והיא לא מפסיקה,פשוט נהנית מהצרחות.
האמת שזה התחיל לפני מספר חודשים,קראתי קצת והבנתי שהיא "גילתה" את יכולתה לתרוח ונהנית לשמוע את הצליל ועם הזמן זה די עבר.
עכשיו זה חזר בגדול !! הילדה צורחת המון,כשאני מבקשת להפסיק,זה מרגיש כאילו רק מדרבן אותה יותר לצרוח חזק יותר.
איך אני מציבה גבולות במקרה כזה? למה היא בכלל עושה את זה?
ודבר נוסף בבקשה,אותו עניין עם משיכת שיער,היא מושכת לי ולכל מי שנמצא לידה את השיער.
יש לה דחף נוראי לעשות את זה ממש חזק ומאוד קשה לשחרר את השיער מהיד שלה.
אין לי מושג איך להפסיק גם את זה וממה זה נובע.
אני אציין שהיא גדלה בבית מלא אהבה וסבלנות,ללא צעקות,ללא אלימות חלילה והיא לא בגן,לכן אין לה מאיפה ללמוד התנהגויות לא תקינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצבת גבולות לבת שנה ו-3
ד''ר שירי שדה שרביט19/02/2011מאיה שלום,
הבת שלך לומדת את גופה, את העולם החברתי, ואת תגובותייך למצבים שונים. אם היא מתנהגת באופן שאינו תואם לסביבה או פוגע בך פיסית, התפקיד שלך כאמא הוא ללמדה שהתנהגות זו אינה רצויה, ולעודד אותה להתנהג אחרת.
לכן, כשהיא צורחת או מושכת בשיערך (וכל התנהגות אחרת מסוג אלו), חשוב שתאמרי לה לחדול ותסבירי לה בקצרה מדוע ("זה מרעיש להרבה אנשים", "את מושכת לאמא בשיער וזה כואב ולא נעים לי", וכדומה). עם ילדים בגיל של בתך מאוד עוזר ללוות את האמירה במחווה גופנית - למשל, להרגיע אותה באמצעות ליטוף או חיבוק כשהיא צורחת, או להסיר את ידה מהשיער שלך כשהיא מושכת בו.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)