הססנות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הססנות
    גלית
    15/02/2011

שלום רב,
    בני בן 5 בגן טרום חובה ילד יחיד, מאוד נבון וקשור מאוד למשפחה הקרובה, בבית הוא פתוח מדבר חופשי ולא חושש ומפותח בהתאם לגילו במוטוריקה עדינה וגסה.
    לעומת זה בגן הוא כל בוקר חושש להכנס נצמד אליי או לאביו , מאוד עצור מדבר חלש וחושש מאוד מעימותים עם ילדים אחרים ומוותר בקלות. כמו כן הוא לא נלהב שיש בגן מטלות של כתיבה והגננת גם די קשוחה בנושא זה . אנחנו הורים עובדים והגן מרוחק מביתנו כך שלא יוצא הרבה ליצור קשר ולהפגיש עם ילדי הגן,
    עד גיל 4 הוא לא היה חושש ולא היה ביישן.
    שאלתי: איך מומלץ לעזור לילד שמגלה סימני ביישנות?, גם אני הייתי כזו בילדותי ואני יודעת שזה מאוד מפריע ועוצר את היכולות הקיימות לבוא לידי ביטוי.

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הססנות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נטייה לביישנות

ד''ר שירי שדה שרביט
    19/02/2011

גלית שלום,
    נטייה לביישנות היא בחלקה מולדת ובחלקה ניתנת לשינוי ולהתפתחות. כמו הרבה מהתכונות האנושיות. אם הילד בבית מבטא את כישוריו, עדיף למקד את ההתערבויות בסביבה החיצונית, ולהימנע מעידוד ישיר או עקיף להתבטא בפומבי או להסתגל כל בוקר לגן מהר יותר. רצוי מאוד לשוחח עם הגננת ולהביע את חששותיכם הן לגבי התנהלותו החברתית והן לגבי תגובותיו לדרישותיה של הגננת. בנוסף, חשוב מאוד דווקא בגלל ההתנהלות החברתית שלו, להתאמץ מאוד ולתאם לו מפגשים עם ילדים מהגן, במסגרתם יוכל לקשור קשרים בקונטקסט בטוח יותר. סביר שהדבר יחזק את התמודדותו בגן.
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו