מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן 5.5 שמתעללים בו בגןדלית15/02/2011
ערב טוב
בני מאומץ מגיל 8 חודשים הבאתי אות מהארץ והסבירו לי שיש לו בעיה רגשית חברתית
כיום בוא בן 5.5. אוהב מאוד חברה אך בגן ילדים מכים אותו מציקים לו מילולית דיברתי
השבוע עם הגננת שאני רוצה להביא פסיכולוג לגן שיתצפת ויתן לנו כללים איך לחזק לו
את הבטחון היום קרה דבר חמור בצהרון 3 ילדים הורידו לו בכח את המכנסיים ומשכו לו
את הבולבול ושאר הילדים צחקו התקשרתי בערב לגננת וסיפרתי לה. אני אובדת
עצות מה אני אמורה לעשות אנא תייעצו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב לי הלב לקרוא את שכתבת
נלה15/02/2011צר לי בשבילך וילדך. אני לא פסיכולוגית. אני אמא לילד בן 3.5 ובת שנה וחודשיים. אני כותבת לך בתור אמא. אני יודעת שאם הייתי יודעת שילד או מישהו היה נוגע בשערה אחת על ראשו של אחד מילדי הייתי מטפלת בו באופן מיידי. אני לא בן אדם אלים בכלל אבל בכל מה שקשור לילדי אני לביאה.והייתי מוצאת את הדרכים לטפל בעניין בדרכים המקובלות. אני מציעה לך מכל הלב לטפל בבעיה מהשורש, בנך זקוק לעזרה משני היבטים ואל לך להמתין ולתת לדברים להידרדר, ככל שתמתיני זה ידרדר יותר:
1. לתת לו מספיק ביטחון כך שלא יאפשר סיטואציה שבה רוצים להתעלל בו. ילדים יכולים להיות אכזריים ולילד שלך צריך להיות מיומנויות חברתיות כאלו שיוכל להגן על עצמו וידע להרתיע. הם לא יהנגו כל למי שהם לא יכולים.התייעצי עם מישהו מקצועי.
2. הגננת והמטפלות היו צריכות להיות שם בשבילו. איפה הן היו בסיטואציה הזו? זו אחריותן להגן עליו! הייתי עושה להן שיחה שלא משתמעת לשתי פנים שזו אחריון להגן עליו ולמנוע סיטואציות של התעללות. הייתי אילו שוקלת להוציא אותו משם אחרי שהייתי מטפלת בסיטואציה הספציפית שקרתה. גן עירוני לא? הייתי מדברת על כך עם כל הגורמים המקצועיים שמעל הגן: מפקחת וכו'
3. הייתי מדברת עם ההורים של הילדים האלו וגורמת לכו....לם להתנצל בפניו. הייתי עושה מזה עניין מאוד גדול בגן כך שהילד לא ירגיש שמשהו לא בסדר בו. הילדים הם הלא בסדר והם צריכים לדעת מזה, להתנצל ולשפר את דרכם. הייתי מכנסת את כל ההורים, מדברת איתם כל אחד בנפרד ומסבירה להם שדבר כזה לא יכול לקרות שהם צריכים לעזור לך לגרום לילדים האלו להבין שהם התנהגו בצורה מכוערת. ההורים שלהם צריכים להבין שיש להם ילדים שהתנהגו בצורה מכוערת לחבר שלהם וחנך אותם מעכשיו לדרך ארץ כי מכאן הכל מתחיל.
אל תתני לאף אחד להתייחס בצורה לא יפה אל הבן שלך הוא יקלוט את המסר דרך ההתנהגות שלך.הוא יבין שיש מי שמגן עליו וגם ילמד ממך איך להתמודד ולהגן על עצמו. התנהגויות כאלו צריך לעקור מהשורש- מצד אחד לעזור לבן שלך לחזק את הביטחון שלו להגן על עצמו ובמקביל לעזור לו ולא לתת למצבים כאלו לקרות כל עוד הוא עדיין לא מסוגל.
אל תתני לגננות להסביר לך הסברים מיותרים שיגרמו לך לעבור על סדר היום. אל תוותרי.
ליבי איתך מאחלת לך הצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנלה אני מודה לך על תשובותך
דלית16/02/2011אני קוראת את מה שרשמת ובוכה מרגע ששמעתי על המקרה כואב לי שדווקא הוא
שהוצא ממשפחה שהתעללו בו עובר זאת שוב בגן כמובן שאני לא מוותרת הוא נמצא
בגן בקבוץ ששייך למועצה המקרה קרה בצהרון אבל גם ביום יום ילדים מכים אותו
ואף אחד לא יידע אותי רק מסיפורים שלו וכשהתחלתי להתקשר כל יום לגן בכל יום
קבלתי תשובה שהיום הכו אותו נגשתי לגננת וביקשתי יועץ שיגיע לגן מה שהכעיס
אותי שאף פעם לו סיפרו לי. בא לי לצעוק להתלוננן עליה ומצד שני יש לי פחד שזה
יתנקם יותר בילד. הודעתי לה היום שבכוונתי להעביר אותו אבל היא אמרה שעדיף
להתייעץ עם פסיכולוג שהילד לא יחשוב שהוא הבעיה
ודרך אגב הגננת אמרה שהילדים מציקים לו מכיוון שקלטו שהוא רגיש והם מנצלים
זאת
ושוב תובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 5.5 שמתעללים בו בגן - תגובה
סמדר ריינר16/02/2011שלום דלית,
אכן כואב מאוד לקרוא את התאור. אכן זה טוב שהפסיכולוגית תעשה תצפית, שאולי תיתן כלים לברר האם בנך, בלי להתכוון "נכנס לתפקיד" קורבני בגן. את מציינת שאמרו לך שיש לו בעיה ריגשית חברתית, ייתכן שהוא אינו מבינן נכון מצבים חברתיים ולכן נכנס לסיטואציות לא בריאות עבורו. אני לא טוענת כמובן שמה שקורה זו אשמתו או שיש לכך הצדקה כלשהי, אך גם יש בודאי סיבה מדוע זה קורה לו ולא לאחרים.
אם אכן יש בעיה ריגשית וחברתית צריך לטפל בה, היא לא תעלם מעליה.לאחר הייעוץ עם פסיכולוגית הגן, כדאי לפנות לטיפול מסודר והדרכת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)