מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה במצוקההדס16/02/2011
היי,
הבת שלי בת 7 ו10 חודשים. ילדה בכורה בבית יש עו ארבע אחיות.
ילדה חכמה ונבונה.
לאחרונה שמתי לב שיש לה דברים שהיא מסתירה ממני בתיק שלה היא לא מוכנה שאף אחד יגע לה בתיק של ביה"ס אפילו לא אני היא מספרת לי דברים שהיא יודעת שישמחו אותי כמו "סידרתי את התיק" אבל התיק שלה "מלא בסודות"
שלשום התקשרה אמא של ר'(חברה) וטענה שהבת שלי הביאה לת שלה תחתונית של חב' גוטקס. הופתעתי כי אני לא משתמשת בזה העלתי בזכרוני שהיינו אצל חברים היה להם בשירותים כאלו תחתוניות וכנראה שהיא לקחה אותם משם.
כשהיא שבה הבייתה סיפרתי לה שאמא של חברה התקשרה וסיפרה לי שהבת הביאה לה תחבושת והחברה סיפרה שזה ממנה היא ישר הכחישה ואמרה שהיא לא יודעת על מה מדובר.
היום ראיתי שמישהו לקח שוקולית מהארון. הקטנה הוציאה מהתיק של הבת שקית אוכל עם שוקולית כשביקשתי ממנה לפתוח את התיק היא סירבה ממש אחוזת טירוף והוציאה שקית אחת החלטנו שלא מוותרים ועכשיו היא מוציאה את כל תכולת התיק לוודא שאין שם כלום ולתדהמתיינו היו שם כמה סוגי פדים ותחתוניות וגם טמפונים. כששאלנו מה זה? היא ענתה שחברה נתנה לה והם משחקות ברופא.
התקשרתי למורה וסיפרתי לה על זה היא לא יודעת מכלום.
אבל גיליתי שהבת שלי משקרת לי ממש הבת סיפרה לי היום שהמורה של אחותה מכיתה א' לימדה אותם הבנת הנקרא כי למחנכת היה כאב ראש וכששאלתי את המורה היא אמרה לי שלא היו דברים מעולם.
1. מדוע היא משקרת ממש?
2. איך עליי לפעול על מנת לדעת מה שקר ומה אמת?
3. למה היא לא מוכנה שיגעו לה בדברים עד כדי טירוף ממש של צעקות ובכי?
4. אצל מי מטפלי בבעיה כזאת ? ואיך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה במצוקה - תגובה
סמדר ריינר16/02/2011שלום הדס,
ילדים משקרים. יש לכך כל מיני סיבות. לא תמיד זה דורש התייחסות כמו למעשה פלילי. נשמע שיש כאן שני דברים. קודם כל הבת שלך זקוקה לפרטיות. התיק שלה הוא שלה, ואם היא רוצה לשמור שם סודות - זה לא נורא.
דבר שני, לבת שלך יש סקרנות מינית, וכנראה שהיא לא יודעת את מי לשאול.
קודם כל את יכולה להרגע, לא קורה לבת שלך שום דבר נורא ואיום. שבי איתה ברוגע, ובלי כעס, ותגידי לה שאת מבינה שהיא סקרנית לגבי הגוף שלה, קני ספר שמסביר לילדים בגילה על גוף האדם ועל ההבדלי בין המינים, על איך ילידם מגיעים לעולם, וקיראו אותו ביחד.
תרדי מעניין השקרים כרגע, לדעתי היא משקרת כדי לשמור על הפרטיות שלה, לא בגל שהיא מפתחת נטיות קרימינליות או כי אין לה כבוד אלייך.
תני את כבוד לפרטיות שלה ולסקרנות שלה, וראי את העניין מתפתח.
אם השקרים ממשיכים, פני לייעוץ מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)