תקשורת בבכי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תקשורת בבכי
    דנה
    16/12/2007

שלום, יש לי ילדה (שלישית) בת שנה וחצי שבשבועיים האחרונים התחילה להתבכיין המון במשך היום, בין אם זה כדי להגיד שהיא רוצה משהו ובין אם זה מאבקים עם האחים (בעיקר עם האחות האמצעית). ברצוני לציין שהיא עדיין איתי בבית, כמו כן היא אינה מדברת (לא יותר מ 5 מילים, אבל אני לא מוטרדת כי היא מבינה הכל ויש היסטוריה משפחתית בעניין). אין ספק שזה שהיא לא מדברת, מקשה מאוד עליה לתקשר בעיקר עם האחים. ניסיתי לא להיענות תוך כדי בכי שלה ולהסביר לה שתפסיק לבכות ואז אני אעשה את מה שהיא מבקשת. לא יודעת אם זה בהכרח הפיתרון. אשמח לרעיונות בנושא, איך אפשר לצמצם את ההתבכיינות במשך היום?. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תקשורת בבכי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נפרדות

שרון באומל
    19/12/2007

שלום דנה
    סביב גיל שנה וחצי ילדים מגלים את הנפרדות שלהם. ידיעה זו היא בד בבד מרעישה ומפחידה. בנוסף, שזורה בתגלית זו גם הבנת כוחם היחסי בעולם,. לפיכך, סביב גיל זה ילדים מנסים להוכיח, לעצמם ולעולם, שהם "גם גדולים" ו"גם יכולים". לפיכך, בנוסף על האמירה המאוד נכונה שלך לגבי השפה של ילדתך, המאבקים שופכים אור על התפתחותה הרגשית התקינה לעבר עצמאות ונפרדות.
    אני מציעה, בכל פעם שמתעורר מאמבק כוח הנושא עימו תסכול, לומר משהו בנוסח: "זה בטח נורא קשה שאת רוצה עכשיו ממתק ואני לא מרשה, כי זה לא שעה של ממתקים" או "את בטח נורא עצובה שאחותך לא מסכימה עכשיו לשחק איתך למרות שא נורא רוצה". הידיעה שלה שאת מבינה את המתחולל בעולמה הפנימי תקל עליה מאוד.
    בנוסף, השלב הזה עובר. להיות ילדה שלישית דורש, פעמים רבות, התנהגות יותר "נשמעת" על מנת לפנות לעצמה מקום. תני לה מקום זה ואפשרי את התפתחותה ואת תראי שהתופעה תחלוף במהרה.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו