מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דילמה קשה בהחלפת גן באמצע שנהדנה17/02/2011
שלום רב. ראשית אודה לכן על העבודה הנפלאה שאתן עושות.
בני (יחידי) בן שנה וחצי נצמא במעון מגיל שנה. עד לפני כמה ימים הוא היה הולך האהבה לגן ונפרד ממני לשלום כילד בוגר- ביי אמא ונשיקה בלי שום בעיה.
בשבוע האחרון שאני מגיעה איתו לגן הוא תופס אותי חזק- ולא רוצה להיפרד וגם מוסיף ואומר :אמא לא גן - לא גן - הביתה."
אציין כי בשבוע האחרון נכנסו לקבוצתו תינוקות קטנים שמן הסתם דורשים יותר תשומת לב ומה שנוצר זה שיש 6 תינוקות ממש קטנים ועוד 4 בוגרים שהוא הילד המוביל- כלומר כבר מדבר עצמאי לחלוטין וכו'.
במקביל יש לי בעיה עם הגננת על כך שמרוב תינוקות הילד כמעט ולא מקבל תכנים לגילו.
בשל שתי הדילמות הללו החלטתי להעביר אותו לגן אחר.
****האם יש חשש לפגיעה רגשית בילד?
****האם יש שוני בן אצע שנה לתחילת שנה חדשה מבחינת ההסתגלות?
אציין שהפלוס הגדול הוא שבגן השני נצמא בן דודו שהם גדלים כשני אחים ממש ומאוד אוהבים אחד את השני למרות שבן דודו גדול ממנו בשנה +.
אודה לכן מאוד לתשובה דחופה כיוון שאני חייבת לקבל החלטה - תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה לתשובה...
דנה20/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילמה קשה בהחלפת גן באמצע שנה - תגובה
נעמה סבג שמש22/02/2011דנה שלום,
הקושי לא נובע מכך שזה אמצע שנה, להפך, כך יהיה יותר זמן להקדיש לו כי לא כולם חדשים. עם זאת, שינוי בטווח זמן כזה קצר הוא לא אידיאלי.
מסגרת המעון השתנתה עקב הרכב שונה של הילדים. השאלה היא מה רמת הקרבה שלו לצוות.
אם ממליא קשה לו, אפשרי לעשות את המעבר, ך בתנאי שבתחילת שנה הבאה ימשיך הלאה עם אותה קב' ועדיף גם עם אותו הצוות.
בנוסף, ציינת שבן דודו יהיה שם. זה נהדר. אך האם כולם גדולים ממנו בשנה? אם כן זה בעייתי.
חשבי על כך.
בברכה,
נעמה סבג שמש, מנהלת רשת עידן ההורות
יועצת ומנחת הורים בשיטת הצילום הבלעדית
מומחית בהקניית אינטליגנציה רגשית והרגלי שינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)