לכ' סמדר ריינר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לכ' סמדר ריינר
    אוקסנה
    17/02/2011

שלום. הילד בזמן האחרון מדבר הרבה דברים שהם לא קיימים. לדוגמה אני כשאני שואלת אותו על הגן, הוא אומר שקליניית ומרפאה בעיסוק מרביצות לעוזרת, שגננת מרביצה לילד שלי, או עוזרת מרביצה לילד אחר. כשאני מדברת איתו על המשפחה הוא אומר אבא וסבא מרביץ לאימא. לפעמיים הוא משחק לבד בבית ובלי שום קשר אומר מילים שאין בכלל (אני דוחף אותו או הוא מכיב לי ו....). אם זה קשור לקשיים שלו או מה זה? האם יש מקום לדאגה, כי אני מתחילה לפחד ממצב הזה. ועוד שאילה אם אימא יכולה לשדר פחדים לילד? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לכ' סמדר ריינר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לכ' סמדר ריינר - תגובה

סמדר ריינר
    17/02/2011

שלום אוקסנה,
    לילדים יש דמיון, ולפעמים הם משתמשים בו, ולפעמים הוא גם מתערבב להם עם המציאות ויכול להיות שזה עדיין תקין. מה שאני אומרת לך כמובן זה לא במקום מה שאיש מקצוע שפגש את הילד ומכיר אותו יכול להגיד.
    לגבי שאלתך השניה - בודאי שאמא יכולה לשדר פחדים לילד. זה קורה המון. ילידם מרגישים מה ההורים שלהם חשים לפי תגובותיהם, הבעות הפנים שלהם וכו'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לכ' סמדר ריינר

אוקסנה
    18/02/2011

שלום ותוה על תגובתך,
    הילד רגיל מגיל קטן לקבל כל מה שביקש ולא ביקש. הילד גודל ובין הבקשות יש דברים שהוא לא יכול לקבל. ואיך שהילד שומע "לא" או "אסור" אלך עלי עם הצגות שלו, שזה בכי או צעקות על כלום. ואם אני אומרת לילד בכעס "לא" או "אסור" הוא אומר "אני לא רוצה אימא". אני לא רוצה ממנו מילים מסוג הזה, כי אני יודעת שגם אם אני כועסת הוא הראשון בשבילי. מה לעשות? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לכ' סמדר ריינר - תגובה

סמדר ריינר
    18/02/2011

שלם אוקסנה,
    טוב מאוד שאת מתחילה להציב גבולות. הילד יכול להגיב איך שבא לו, כולל להגיד אני לא רוצה אמא, אל תתרגשי מזה זה יעבור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו