בעיות חברתיות לילדה בת 4.5 בגן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות חברתיות לילדה בת 4.5 בגן
    א.ד
    20/02/2011

שלום,
    אני אמא לשתי בנות אחת בת שניים וחצי והשניה בת 4.5.
    ויש לגדולה (בת 4.5) בעיות חברתיות בגן (היא מאוד חברותיתי).
    היא לא מצליחה להצטרף למשחק בלי לשנות לחברים את החוקים היא רוצה לשלוט ולקבוע ושהכל יתבצע בדרך שלה.
    השנה היא משחקת יותר עם הבנים כי רובם בשיכבת גילה לעומת הבנות.
    אך עם הזמן נמאס לילדי הגן שהיא רוצה לקבוע והם התחילו לנדות אותה.
    נוצר לאחרונה מערך של בנים ובנות כאשר אצל הבנים היא הפכה להיות "הקורבן" להצקות מתמשוך בצורה מילולית ולעיטים רחוקות אף פיזית. (בגלל שהיא בת).
    אני והגננת מנסים להדריך אותה להצמד לבנות שבחבורה...אך משום מה היא נמשכת יותר לבנים. לאחרונה היא מאוד מצוברחת ולא ממושמעת. אני לא יודעת אך לסייע לה אני מפחדת שמצב זה יפגע בה. זה מאוד מטריד אותה היא מספרת לי כל הזמן שהם לא חברים שלה ושהם צוחקים עליה על דברים שאינם נכונים וכו'....
    באלו פעולות עלי לנקוט וכיצד אני יכולה לעזור לה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות חברתיות לילדה בת 4.5 בגן - תגובה

סמדר ריינר
    20/02/2011

שלום לך,
    הבעיות של בתך דורשות חשיבה יותר מעמיקה מאין הן נובעות. אם את מתרשמת שהבת שלך שתלטנית יחסית, כדאי לבדוק מאין זה נובע, האם זה כך גם בבית? האם אתם מתקשים להציב לה גבולות בבית? שתלטנות של ילדים נובעת פעמים רבות מצורך בשליטה שבא להרגיע חרדה. החרדה הזו יכולה לנבוע לעיתים (אני לא אומרת בהכרח שזה המקרה שלכם) מתחושה שההורים לא מספיק חזקים והילד מרגיש שהוא בעצם זה שמנהל את העניינים וכיוון שכך הוא בעצם מאוד בודד כי אין אף מבוגר שהוא יכול ממש להישען עליו. כדאי לבדוק את הכיוון הזה למשל. או ללכת להתייעץ בהדרכת הורים מסודרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו