הקניית הרגלי אכילה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הקניית הרגלי אכילה
    מאיה
    20/02/2011

שלום רב,
    אני אמא לשלושה ילדים צעירים. האמצעי, כמעט בן 4 היה עד לפני כשנה ילד שאוהב לאכול הכול, לטעום, לנסות ובעיקר לאכול ירקות ופירות. בגן בו היה מגיל שנה וחצי הגישו ארוחת צהריים בריאה שכללה דגנים, קטניות, ירקות ועוף והוא אכל הכול בהנאה. בתקופה האחרונה הצטמצמו המזונות שהוא אוכל לאוכל "לבן": פסטה בלי כלום, אורז לבן, עוף "מכובס" (ועכשיו גם זה בקושי) לא מוכן לטעום שום ירק מבושל - לא בפשטידה, לא כלביבה ולא במרק, לא אבוקדו ולא טחינה. לשמחתי עדיין אוכל מעט ירקות ויוגורט, אך לא מספיק. פירות עדיין אוהב.
    בעיה נוספת ומטרידה במיוחד היא שהוא אוכל מעט מאוד בארוחה (צהריים או ערב) קם מהשולחן ואחרי כ 5-10 דקות מתחיל לקטר שהוא רעב ורוצה לאכול. בתחילה נהגתי לתת לו משהו כמו תפוח או צימוקים אבל לאחרונה הרגשתי שהוא פשוט עושה ארוחה בהמשכים וכל חצי שעה מבקש עוד משהו: "מה אני אוכל עכשיו?". עד כמה שקשה לי לשמוע "אני רעב" אני אומרת לו שבערב תהיה שוב ארוחה ואז יאכל. אני מרגישה נורא לא לתת לו לאכול, בעיקר נוכח העובדה שהוא רזה (אבל חסון, לא חלשלוש), אבל לא נראה לי נכון להאכיל אותו כל חצי שעה. מהו הדבר הנכון לעשות? האם לאפשר לו ארוחות קטנות על פני כל אחר הצהריים? או להגביל לארוחות מסודרות במהלכן יושבת כל המשפחה ואוכלת מסביב לשולחן? אשמח לעצה טובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הקניית הרגלי אכילה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקניית הרגלי אכילה - תגובה

סמדר ריינר
    21/02/2011

שלום מאיה,
    יכול להיות שזה לא עניין של הרגלי אכילה אלא שהילד מרגיש שנושא האוכל מאוד חשוב לך ושזו דרך מצויינת לנהל דרכה את הקשר איתך. יכול להיות שדרך עניין האוכל הוא לוקח מקום במשפחה וזה נותן מענה לקושי שלו כילד סנדוויץ.
    לכן הייתי מנסה פחות להתייחס להרגלי האכילה שלו ויותר לראות איך אפשר לתת לו תשומת לב סביב נושאים אחרים, דרך זמן איכות איתו לחוד, או אפילו כשכולם ביחד איך אפשר לתת לו מקום ייחודי דרך התייחסות לדברים אחרים - כמו הציורים שלו, מתן תפקידים וכו'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו