בן זקונים בצרה עצות לאיך לעזור בקשה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן זקונים בצרה עצות לאיך לעזור בקשה
    איילה
    23/02/2011

שלום בת (19) במשפחה של חבר שלי ישנם קשיים רבים בעיקר עם האח הקטן בן הזקונים.
    להורים אין שום סמכות והוא בן 13 וחצי מפונק חסר גבולות ששם פס על כל מה שאומרים לו. אני כותבת את ההודעה הזו כי במשפחה הזו יש המון השפעה לדמויות חיצוניות .. האח הקטן מתייחס רק למה שאנשים חיצוניים אומרים לו ובטח שלא להורים שלא יודעים לשים לו גבולות.
    רוצים להוציא אותו מבית הספר למסגרת חינוכית טיפולית עקב חוסר הגעה לשיעורי עזר בביהס ואלימות ..זו משפחה עם בעיות כלכליות והאמא עקרת בית, כשהוא לא מוכן לאכול אוכל אמיתי (מה שקורה כמעט כל הזמן) אמא שלו ישר תכין לו בדיוק מה שהוא רוצה (מתוקים וכו') ותיכנע לרצונות שלו, אותו הדבר כשאומרים לא שהוא לא יכול לקבל משהו או לא יכול ללכת לאנשהו הוא מתחיל להתעצבן ולצרוח עד שההורים מוותרים ונותנים לו בדיוק מה שהוא רוצה..מבזבזים עליו כסף שחסר בלי סוף .. כי לא מסוגלים להגיד לו לא.
    בזמן האחרון לאחותו נולד תינוק (כשאחותו משמשת דמות שולטת שמשפחה יותר מההורים) והוא מאוד מקנא .. עקב כך הוא נכנס לדיכאונות הוא לא מדבר .. הוא לא מקשיב למה שאומרים לו רק מהנהן לכן אי אפשר לתקן שום דבר..
    ברור שהדבר הגיע מחינוך לקוי ופינוק יתר.. ויחד עם זה הקשיים הלימודיים הקושי עם מסגרת בית סיפרית והקשיים הכלכלים שלא מאפשרים לו להיכנס למסגרת הכדורגל שהוא רוצה כלכך גורמים לו לדיכאון עמוק.
    הוא ילד טוב בסך הכל וכואב לי לראות אותו מיתדרדר ומיתדרדר בלי היכולת לעשות כלום.. זה פוגע בחבר שלי בכל דבר שהוא עושה בחייו ואני חייבת לעזור איכשהו .. כיוון שיש לי הבנה בסיסית בילדים וביחסי אחים.. וגם אני הייתי פעם אצל פסיכולוג ילדים אני חושבת שאני יכולה עם הדרכה מסויימת לנסות לעזור לו לחזור לדרך הישר..
    אני מאוד אוהבת את חבר שלי ואני חלק בלתי נפרד מהמשפחה שלו אני לא רוצה לראות איך זה הורס לו את החיים כשהוא בטוח שההורים שלו ימותו יום אחד משיברון לב ..נוצר מצב בו חבר שלי משחק כלפי אחיו את דמות האב ואני יודעת שיום אחד הוא יתחרט על כך שלא היה חבר שלו ואח שלו כמו שאמור היה להיות ...

אני חושבת שהגישה הנכונה לטפל המקרה זה אם אני אבוא אל האח בתור חברה טובה שהוא יכול לספר לה דברים ואני מנסה אבל אני לא יודעת כמה זה יפתור את המצב ..בעיקר שעכשיו כשאנחנו בצבא אני נמצאת שם בדיוק יום יומיים בשבוע וגם זה לא תמיד.. אם תוכלו לייעץ לי מה לעשות ומה הגישה הנכונה לפנות אליו .. אולי עצות להורים .. מה שעולה בדעתכם יעזור. תודה רבה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן זקונים בצרה עצות לאיך לעזור בקשה - תגובה

סמדר ריינר
    26/02/2011

שלום איילה,
    הכוונות הטובות שלך הן מקסימות, ונראה שאת בהחלט מבינה נכון את המצב. עם זאת הביצוע במקרה כזה הוא מסובך. נראה לי שהעזרה הכי טובה שאת יכולה לתת במקרה הזה הוא לנסות להשפיע על ההורים לפנות להדרכת הורים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו