אשמח לקבל ייעוץ

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אשמח לקבל ייעוץ
    יפה כהן
    23/02/2011

בני בן העשר הבכור במשפחה . חכם ואינטלגנט מאוד.
    מתקשה מאוד לקבל אכזבות או אי הצלחות לדוג: לא הרשיתי לו לשחק במשחק מחשב\ לא קניתי משחק שהבטחתי שאקנה אם יהיה מזג אויר יפה ולא היה...
    הוא יגיב בכעס , חוצפה.
    לאחרונה החל להגיב באיום שלא יאכל ואכן הוא מסוגל ללכת לישון בלי לאכול...
    מראה פנים חמוצות כאילו מה עשינו לו...
    כיצד כדאי לנהוג?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אשמח לקבל ייעוץ

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשמח לקבל ייעוץ - תגובה

סמדר ריינר
    26/02/2011

שלום יפה,
    נשמע שנכנסתם במשפחה למאבקי כוח. כאן צריך לבדוק יותר לעמוק מדוע כוח הוא הדרך העיקרית שבה אתם משתמשים כדי להעביר את רצונכם לילד. הילד מצידו מגבי בכוחנות בחזרה, ואם אין לו ברירה הכוחנות מופנית נגד עצמו.
    באופן כללי, עונשים הם לא דבר יעיל, הם גורמים להשפלה של הילד ולא להעברה של המסר בצורה יעילה.
    יש דרכים אחרות, לא פחות יעילות להציב גבולות.
    נראה לי שחשוב שתנסו לדבר עם הילד ותנסו להגיע לדיאלוג פורה יותר. לפעמים אין ברירה וצריך להציב גבול באופן נחרץ, ואז אם הוא לא מרוצה,לא נורא, אבל אם זה קורה כל הזמן, סימן שמשהו בתקשורת ביניכם לא עובד, וכדאי לבדוק יותר לעומק מדוע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך, סמדר

יפה כהן
    27/02/2011

תודה שהגבת לבעייתי. מיד לאחר שכתבתי לך את הבעיה ניסיתי באמת לחשוב לעומק מה יכול להוביל את בני למצב הזה. וכל מה שכתבת לי אני מסכימה כ"כ חיזקת לי את מחשבותי.
    רשמתי אותו להידרותרפיה. בלי להודיע לו מראש... והחלטתי שישמע יותר כן מאשר לא כל היום( כמובן בגבולות).
    נראה לי שאם פחות נוקשות תרד החוצפה והכעס על כל דבר.
    כיצד להתייחס לחוצפה אם תגיע... התעלמות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך, סמדר - תגובה

סמדר ריינר
    27/02/2011

שלום יפה,
    לרשורם את הילד להידרותרפיה בלי להודיע לו מראש , שלא לומר - לשאול אם הוא בכלל רוצה זו גם כוחנות. לא פלא שהוא שהוא מתחצף. יכול להיות שאתם עושים דברים נורא מכעיסים חודרניים ומשתלטים. בפעם הבאה שהוא יתחצף, אני הייתי מנסה להבין על מה כועס, כי יש סיכוי שהוא צודק...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרת דברי

יפה כהן
    27/02/2011

זהו חוג שחיה שהוא מאוד אוהב. הוא התרגש והיה לו כייף מאוד. לא הודעתי לו מראש
    כדי שלא יצפה ויהיה מתוסכל אם זה לא ייצא. לא הבנת אותי .
    חשבתי שכדאי לא להודיע לו כל דבר הרבה זמן לפני ואז הוא מתוסכל אם זה לא יוצא לפועל. בכלל לא מכוחניות .זו היתה פתיחה טובה לשיוני דרך. דברנו בדרך והיה מצויין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יופי, בהצלחה.

סמדר ריינר
    27/02/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו