ילד בן 1.5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 1.5
    דנית
    29/04/2007

שלום
    יש לי ילד מדהים בן שנה וחמישה חודשים, הוא ישן לילה שלם מגיל מוקדם ונרדם במיטה בכוחות עצמו. בימים האחרונים הוא הולך לישון בצהריים תוך צרחות וקורא לי ללא הרף דבר שאינו מאפיין את התנהגותו, אני נכנסת מרגיעה ויוצאת אך מיד כשאני יוצאת הוא ממשיך לבכות, הדבר יכול לארוך 30 דקות עד שבסוף נרדם, הקשיים מופיעים גם בשנת הלילה והבוקר אך בעוצמה פחותה. מה עליי לעשות??? לבי נשבר!!! תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 1.5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביעותי לילה

ענת זפרני
    29/04/2007

ביעותי לילה הם דבר שכיח בגיל הזה
    הילד חווה את העולם בצורה מאיימת בלי יכולת לבטא.
    הבכי, חזק בעוצמו - אינו נועד לזעזע - אלא למשוך תשומת לב
    ולכן, נכון את עושה שאת פונה אליו - מדברת אליו ומרגיעה אותו.
    בדרך כלל התקופה הזו - שלושה ארבעה שבועות חולפת והכל נרגע
    נסי את לשמור על רוגע ושקט נפשי
    ולחכות בסבלנות - זה עובר.
    בהצלחה
    ענת זפרני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

דנית
    30/04/2007

תודה רבה על התגובה המהירה. אשתדל לשמור על שפיות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביעותי לילה

שרון באומל
    29/04/2007

שלום לך.
    בעובדה שאצל בנך מתעוררות חרדות כרגע מעידה על מעבר לרמה קוגנטיבית ורגשית גבוהה יותר מזו שהייתה עד עתה. הילד שלך מתחיל להבין את העולם בצורה בוגרת יותר והבנה זו כוללת בתוכה גם חרדות. ילדים רבים, אשר ישנים טוב מהלילות הראשונים מתחילים להתעורר בלילות למשך תק' מסויימת סביב גיל זה. לפיכך, הייתי מרחיבה את טקס השינה גם לצהריים. דהיינו, קוראת לו סיפור, שרה מס' שירי ערש גם בצהריים וגם בלילה. בנוסף, בתקופה זו הייתי נשארת לצד מיטתו עד שנרדם. כמו-כן, הייתי נותנת לו לבחור "אובייקט מעבר" שיישן עימו במיטה. כגון: בובה, שמיכה מיוחדת, טיטול טטרה וכו'. הייתי אומרת שאותו חפץ ישמור עליו והוא ישמור על אותו חפץ כשהוא מתעורר. כמו-כן, הייתי מדגישה את היותכם בבית, שומרים עליו למשך כל הלילה והצהריים.
    ובנוסף, אל דאגה. התק' הזו תעבור.
    אם כל זה לא עוזר, אני ממליצה על הספר "לישון בלי לבכות" של אליזבת פנטלי. יש שם כמה רעינות מאוד טובים לשנת לילה מלאה ומתוקה.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית מומחית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

דנית
    30/04/2007

תודה רבה על תגובתך המהירה. יש לי קצת בעיה עם אובייקט מעבר... הוא מוצץ מוצץ אך ורק במיטה (למרות שעכשיו הוא לא רוצה כל כך). מקווה שזה יעבור מהר ללא טראומות משני הצדדים....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו