מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה ריקנותרועי26/02/2011
שלום,
אני רועי בן 17 וחצי ולפני שנה אני רציתי לחקור את "האמת" איך נוצרנו על ידי אלוהים או על ידי תהליך טבעי של אבולוציה וכו',מה שגרם לי לחקור הוא שבאתי מבית מסורתי ואני שומר שבת ורציתי לגיטימציה להפסיק לשמור או להתחזק, יש לי בני דודים שחזרו בתשובה וכיום הם חרדים וכשהם באים לביקור הם נותנים לי מוטיבציה להיות כמוהם,ואני רואה שהם אנשים מאושרים והם אמרו משהו שמטריד אותי הם אמרו שכשהיו חילונים הם הרגישו ריקנות והתורה ממלאת אותם ולאדם חילוני הוא פשוט חי בשביל למות. הייתה תקופה שהאמנתי באלוהים וזה מילא בי הרבה דברים כמו משמעות,ביטחון ושמחה, רציתי לחזור בתשובה אך היתה תקופה שהיו לי ספקות ולא יכלתי לאפשר את זה לעצמי כי הרגשתי מזויף,ועכשיו שאני לא מאמין,אני מרגיש כמו ריקנות כאילו החילוניים חיים בשביל למות, נכון שאנחנו נהינים והכל אבל אין ממש משמעות לחיים כמו שמצאתי בחיי הדת ששם אתה עמל בעולם הזה וכאשר תמות תקבל נצח ופה אתה עמל וגם ככה תמות לכלום.
חשוב לי לציין שאני לא בדיכאון או משהו חמור פשוט אני נזכר בזה כשמגיע סוף השבוע ואני מתבאס שאני שומר שבת ובאותה הזדמנות אני רוצה להפסיק לשמור שבת והייתי רוצה טיפ איך להגיד את זה לאבא שלי על מנת שלא לעצבן אותו או לאכזב אותו?
ומה אתם אומרים על הריקנות או חוסר המשמעות שתוקפים אותי כשאני נזכר בזה (הריקנות היא לא במצב גבוה אחרי שאני נזכר אני ממשיך את החיים כרגיל ולא מדוכדך מדי אבל הייתי רוצה לתקן את החשיבה הזאת כדי להיות יותר מאושר ושלם)?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה ריקנות - תגובה
ליאת גרוס26/02/2011שלום רועי
אכן שאלה ברומו של עולם...
בגיל 17.5 רבים מתלבטים בשאלות מעין אלו. אני זוכרת התלבטויות דומות שניהלתי עם עצמי בגיל זה, בעיקר בתקופות בהן המציאות החיצונית לא הייתה מספיק מלאה ומספקת. פילוסופים רבים התעסקו בשאלת מהות הקיום. יש הרבה דיעות אבל בעצם אין תשובה. לדעתי האישית , אכן הדת נותנת פתרון לשאלה אך זוהי רק עוד נקודת מבט.אולי נכונה ואולי לא.
העניין הוא שבלי קשר לתשובה, החיים ממשיכים להתקדם וכולנו בסוף נמות. לחיות בלי תשובה וידיעה ברורה זה קשה אבל אפשרי. לחיות בלי משמעות זו כבר בעיה.
בדר"כ עם הגיל כל אחד מוצא לו את המשמעות שלו. לדעתי המשמעות היא הגשמה עצמית הן במובן המאישי קצועי והן במובן המשפחתי- בין אישי. הנאה מהחיים זה לא מספיק אך הנאה לצד עשייה לצד נתינה לצד למידה לצד התפתחות זה הפתרון שאני מצאתי. ואני באמת מאושרת.
הגיל עושה את שלו. עוד 3-4 שנים מקסימום דברים יראו לך אחרת לגמרי. אני מציעה לא לקבל החלטות גורליות עד אז.
מקווה שנגעתי
הצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמחשבה שנייה
עוזי27/02/2011כשאני חושב על זה שוב פעם ומעמיק יותר אניי מגלה דווקה שמשמעות היא לא הבעייה שלי,הבעיה שלי היא כשאני חושב על זה שבסוף נמות אז כאילו זה מוריד לי קצת את המורל את המוטיבציה בטיפה,אבל אני כבר מרגיש שאחרי שקראתי את מה שכתבת אני קצת יותר ממוקד בבעיה,תודה רבה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)