פרידה מתינוק בן 10חודשים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פרידה מתינוק בן 10חודשים
    יפית
    27/02/2011

שלום רב
    אני אם לתינוק בן 9 חודשים. כחלק מלימודיי הדוקטורט אני צריכה לצאת לכנס בחול לשבוע ימים כשהוא יהיה בן 10 חודשים וחצי. איתמר נמצא איתי בבית עד היום ובימים הקרובים אנחנו מתכננים להכניס אותו למסגרת עד השעה 13. התכנון הוא שאביו ואימי יישמרו עליי בהעדרי.
    כמובן שאני אמביוולנטית נורא לגבי הנסיעה גם בשל השלב בו הוא נמא בו אני חשה יותר "חרדת זרים" מצידו ודואגת כיצד נסיעה זו תשפיע עליו במהלך העדרותי ולאחריה. הדברים שמעודדים אותי הנם שאיתמר הוא תינוק עם טמפרמנט מאוד נח, הוא קשור לאביו מאחר ואביו מעורב מאוד בגידולו ויצא כבר לו ולאימי לשמור עליו למספר ימים כשהיה בן 4 חודשים ושום אסון לא קרה.
    הדברים שמטרדים אותו הנם כאמור שהוא כבר יותר גדול ומבין שאני לא נמצאת בצורה יותר ברורה לו ולסביבה ושהוא עדיין תינוק יונק (אני מצמצמת את ההנקות כדי שיהיה קל יותר לי ולו), מה שיכול להקשות עליו עוד יותר-על אף שאין לו בעיה עם תוספים.
    אשמח לשמוע דעה מקצועית באשר לסוגייה הזו. מה ידוע על פרידה לשבוע בגיל כזה? כיצד להקל עליו בהעדרי? וכל דבר נוסף שיעזור, יעודד.
    תודה
    יפית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרידה מתינוק בן 10חודשים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרידה מתינוק בן 10חודשים - תגובה

נעמה סבג שמש
    08/03/2011

יפית,

ראשית- אל תכניסי אותו כרגע למסגרת.
    רצוי מאד לא לערוך מס' שינויים בו זמנית. פרידה למסגרת ו אז "העלמות" זה יכול להיות יותר מידי.
    במקביל, ההנקה יכולה להקשות ולכן כדאי להמעיט בה כבר עכשיו, אם ממילא בגן ינוק מעט בהמשך.

עדיף שבהעדרך, גם כשסבתא תהיה איתו, שהוא יהיה בביתו, במיטתו, בסביבתו הטבעית, בעיקר בלילה ובשעות אחה"צ בהם עייפים יותר.

לא אידיאלי לנסוע בשלב זה, אך תמזערי נזקים כמה שניתן.

את מוזמנת לקרוא על כך כתבה ומאמר באתר שלי.

בברכה,

נעמה סבג שמש, רשת עידן ההורות
    יועצת ומנחת הורים בשיטת הצילום
    מומחית בהקניית אינטליגנציה רגשית והרגלי שינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו