מנסה לרצות?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מנסה לרצות?
    מיכל
    18/12/2007

הי, בתי תהיה בת 5 בחודש הבא. היא ילדה מ-ד-ה-י-מ-ה ( כמה אובייקטיבי) וחכמה מאוד. בזמן האחרון כשאני שואלת אותה למשל " איזה מהתמונות יותר מוצאת חן בעיניך?" היא קודם מבררת מה אני אוהבת יותר ורק אז עונה לי את התשובה שאני נתתי.
    זה קורה בהמון הזדמנויות שונות וזה קצת מוזר לי, לאור העובדה שהיא מאוד דעתנית. ניסיתי לומר לה שלכל אחד יש טעם שונה ומיוחד לו ונתתי דוגמה שלי ולאימי ( הסבתא המועדפת) לרב יש דעות מנוגדות אבל אני אוהבת אותה מאוד והיא אותי ואנחנו פשוט חושבות אחרת.
    ממה זה נובע לדעתכן ואיך הכי טוב להתמודד עם זה?

המון תודה מראש
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מנסה לרצות?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה להנהגות מרצה

שושי יעקובי
    19/12/2007

יכולים להיות כמה הסברים למה שאת מתארת כלומר לכך שבמצב בו את פונה לילדה שלך בשאלה פתוחה על העדפה כלשהי היא מנסה לברר אצלך מה נכון לדעתך. יכול להיות שהיא לא יודעת ומנסה ללמוד מתגובתך מה נכון. ויכול להית שחשוב לה (בתקופה המסוימת הזו) להרגיש אותכן דומות, מתואמות ברגשות וברצונות. לא בהכרח היא עושה את זה כדי לרצות אותך כי את הסברת לה (ופעלת היטב) שאינך מצפה שתענה כמוך ושמותר ואפילו נחמד שלכל אחת יש טעם משלה. לא בהכרח את צריכה להגיב אחרת ממה שהגבת. הילדה שלך היא דעתנית ומה שחשוב זה לדעת לעמוד על שלה במצבים שחשובים לה. למען ההבנה שלך, את יכולה לשאול אותה, באחת הפעמים שהיא מגיבה כפי שהיא מגיבה, למה חשוב לה לשמוע את דעתך (אבל לשאול אותה ממקום שמקבל את הצורך שלה ולא ממקום שמבקר אותה!!!) ולהציע לה אפשרויות: אולי היא לא יודעת מה נכון, אולי היא חושבת שמה שהיא חושבת לא נכון, אולי היא חושבת שזה לא ימצא חן בעיניך ואיך תגיבי, אולי היא רוצה להיות דומה לך... כל תשובה לגיטימית. באופן פרדוקסלי זה לאפשר לה להיות מה שהיא.
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה!

מיכל
    19/12/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו