מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חינוך לגבולותשרון28/02/2011
בתי בת 5 והיא מתחילה עכשיו לענות לי על כל דבר שאני מעירה לה. יתרה מזאת, היא גם צועקת עליי ומתחצפת. מאחר וזה חדש לי, אני "הענשתי" אותה ביום שלם בלי טלויזיה ובילוי. בסוף היום דיברתי איתה בשקט ואמרתי לה שאם היא תמשיך בהתנהגות זו, היא תקבל כל פעם עונש דומה. חברות שלי ייעצו לי להעלות אותה לחדר שלה ולהשאיר אותה שם עד שהיא נרגעת. אני לא יודעת מה עדיף כפתרון. בכל מקרה, אני מכירה אותה טוב מאד- אני צריכה לשים לה גבולות עכשיו ולא לדחות את זה. אני לא מוכנה שהיא תדבר אליי כך. מהי הדרך "הנכונה" או העדיפה להשתלט על זה? אם לשלוח אותה לחדר- לכמה זמן? האם לסגור לה את הדלת? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חינוך לגבולות - תגובה
סמדר ריינר01/03/2011שלום שרון,
אני לאל מאמניה בעונשים כחינוך. ברוב המקרים הם לא פותרים את הבעיה לטווח ארוך וגורמים להשפלת הילד ולהחמרת הבעיה בטווח הארוך. הצבת גבולות לא חייבת להעשות על ידי עונשים. חשוב להקפיד על טון סמכותי והחלטי ועל עקביות.
כמו כן אם השינוי קרה לאחרונה, הייתי בודקת מה קרה? אולי ההתנהגות של הילדה מעידה על מצוקה כלשהי ולא בהכרח על חוסר גבולות, אחרת למה זה התחיל דווקא עכשיו? האם משהו השתנה בבית או בגן? חשוב קודם כל לנסות להבין מה קורה לפני שמחליטים על דרכי פעולה, תמיד החשיבה כדאי שתבוא לפני העשייה, בטח לפני ענישה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)