חינוך לגבולות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חינוך לגבולות
    שרון
    28/02/2011

בתי בת 5 והיא מתחילה עכשיו לענות לי על כל דבר שאני מעירה לה. יתרה מזאת, היא גם צועקת עליי ומתחצפת. מאחר וזה חדש לי, אני "הענשתי" אותה ביום שלם בלי טלויזיה ובילוי. בסוף היום דיברתי איתה בשקט ואמרתי לה שאם היא תמשיך בהתנהגות זו, היא תקבל כל פעם עונש דומה. חברות שלי ייעצו לי להעלות אותה לחדר שלה ולהשאיר אותה שם עד שהיא נרגעת. אני לא יודעת מה עדיף כפתרון. בכל מקרה, אני מכירה אותה טוב מאד- אני צריכה לשים לה גבולות עכשיו ולא לדחות את זה. אני לא מוכנה שהיא תדבר אליי כך. מהי הדרך "הנכונה" או העדיפה להשתלט על זה? אם לשלוח אותה לחדר- לכמה זמן? האם לסגור לה את הדלת? תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חינוך לגבולות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חינוך לגבולות - תגובה

סמדר ריינר
    01/03/2011

שלום שרון,
    אני לאל מאמניה בעונשים כחינוך. ברוב המקרים הם לא פותרים את הבעיה לטווח ארוך וגורמים להשפלת הילד ולהחמרת הבעיה בטווח הארוך. הצבת גבולות לא חייבת להעשות על ידי עונשים. חשוב להקפיד על טון סמכותי והחלטי ועל עקביות.
    כמו כן אם השינוי קרה לאחרונה, הייתי בודקת מה קרה? אולי ההתנהגות של הילדה מעידה על מצוקה כלשהי ולא בהכרח על חוסר גבולות, אחרת למה זה התחיל דווקא עכשיו? האם משהו השתנה בבית או בגן? חשוב קודם כל לנסות להבין מה קורה לפני שמחליטים על דרכי פעולה, תמיד החשיבה כדאי שתבוא לפני העשייה, בטח לפני ענישה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו