מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גמילה - ילדה בת 3מיטל03/03/2011
שלום,
יש לי שאלה לגבי גמילת חיתולים ואני מקווה שאני שואלת בפורום הנכון
אני מקווה שאני שואלת .
יש לי ילדה בת 3 וחודשיים. כרגע היא בגן של 30 ילדים שהרוב גמולים.
העברנו אתה לגן הנוכחי בתחילת ינואר, מפני שבגן הקודם הייתה לה רגרסיה בהתנהגות רוב הילדים היו קטנים מדי.
היא השתלבה יפה בגן החדש ואנחנו רואים השתפרות בהתנהגות. אך הקלינאית תקשורת אמרה שהיא צריכה טיפול כי יש לה בעיה עם השפה.
שנה הבאה היא תתחיל גן עירייה ולכן אני רוצים לגמול אותה.
אך הבעיה שניסינו פעמיים וזה כשל.
בפעם הראשונה לפני כמה חודשים. היא ממש בכתה ולא רצתה ללכת לשירותים.
לפני שבועיים נסינו שוב. היא לא רצתה תחתונים, ושוב לא רצתה ללכת לשירותים, אבל אמרנו לה שהחיתולים נגמרו וככה הכרחנו אותה.
היא פספסה כל הזמן ובכתה מזה.היא אפילו פספסה 4 פעמים ב 2 דק'. היא לא מוכנה ללכת לשירותים.
הבטחנו לה פרסים במקירה שהיא עושה פיפי בשירותים. והיא הצליחה לעשות פעמיים פיפי בשירותים (למרות שדקה אחרי זה היא שוב נרטבה). אבל היא לא הבינה (יש לה קשיי הבנה) שאת הפרס היא מקבלת רק עם היא עושה פיפי בשירותים וכל היום שגעה אותנו שהיא רוצה פיפי-פרס.
כשה לי להסביר בכתב כמה מטיש וכשקה זה היה, אבל נאלצנו להפסיק את הגמילה ביום השני כי היא ממש בכתה והניסיון גמילה לא הוביל לשום מקום.
עכשיו שבועיים אחרי, היא עדיין רוצה חיטולים. בנוסף שהיא כל היום מספרת לי ולאנשים אחרים שהיא ילדה גדולה ובוגרת והיא עושה קקי ופיפי בשירותים. וזה לא נכון. כשאני אומרת לה, אבל את עושה בחיתול, היא מתעקשת.
לגבי קקי, היא לא אומרת שהיא עשתה קקי, ואם שואלים אותה, היא אומרת שלא ומתחמקת כדי שלא יחליפו לה. היא יכולה להיות כמה שעות עם חיתול של קקי וזה לא מפריעה לה.
אני לא יודעת מה לעשות. יכול להיות שזה נורמאלי לא לרצות להיגמל בגיל הזה ואני סתם לחוצה?
אם לא היה גן עירייה שנה הבאה. מבחינתי שתהיה עוד שנה עם חיטולים.
אשמח לעצתך. הייתי גם רוצה להתייעץ עם איש מקצוע. מי מטפל בדך כלל בבעיות כאלה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה - ילדה בת 3 - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט03/03/2011שני שלום,
אני לא בטוחה שמה שאת קוראת לו "רגרסיה בהתנהגות" קשור בהכרח בגן הקודם, כיוון שהקושי עם הגמילה נותר גם בגן הנוכחי. נראה לי שיש כאן יותר עניין של גבולות ושל היכולת שלכם לעזור לילדה להיגמל בצורה טובה ויעילה.
רצוי לא להיגרר למאבקים איתה, וגם לא להעיר לה כשהיא משחקת בדימיון עם הרעיון שהיא גמולה. הבת שלך מבינה שכדאי להציג לאנשים את עצמה כגמולה, ואפשר לתת לה להינות מהעמדת הפנים הזו, כדרך ביניים עד שהיא תהיה מסוגלת להתמודד עם גמילה.
כתבת שיש קלינאית תקשורת שנמצאת בקשר אתכם ומעריכה את הילדה, אם הדבר נעשה כחלק ממכון להתפתחות הילד, ניתן להתייעץ עם אחד המטפלים במקום לגבי עריכת הגמילה באופן מסודר וטוב.
יש מספיק זמן עד אוגוסט כך שלא צריכה להיות בעיה עם הגמילה והגן.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)