מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם אני צריכה לפנות לטיפול?גל יאסק05/03/2011
שלום לכן
אנחנו משפחה יחידנית (אם ילד בן 4.5).
אני מוטרדת מאוד שמני דברים:
1. מצבו החברתי של בני. בגן הקודם (גן פרטי) לא הייתה לו בעיה חברתית. בגן הנוכחי (גן עירוני) הוא מתלונן בעקביות, מדי יום, שאין לו חברים, אף אחד לא רוצה לשחק איתו. שאלתי את הגננת - אכן הוא משחק לבד. לדבריה (ואף לדבריו) הוא רוצה לשחק במשחקים שאחקים אינם רוצים לשחק, ולכן הוא נשאר לבד ו"נאלץ" לשחק עם בנות. מבחינתו זו אפשרות פחות משמחת, הוא מעדיף בנים. אני מזמינה הרבה ילדים מהגן הבייתה, בדרך כלל אין הזמנה הדדית אבל מבחינתי לא נורא, הבעיה היא שזה לא מביא בעקבותיו שיפור במצבו בגן.
2. בני נוטה לבכי ולהתפרצויות זעם. אולי זה קשור למצבו החברתי בגן. הוא מספר שהילדים קוראים לו "תינוק" ו"בכין". הוא בוכה ממש על כל דבר, ולמרות שניסיתי להסביר שלא בוכים על כל דבר, ניסיתי גם להתעלם בשעת הבכי ולחכות שיעבור ואז לדבר איתו - אין שיפור.
אשמח מאוד לשמוע האם לדעתכם כדאי לטפל בדבר?
האם יש קשר לכך שהוא ילד מיוחד מבחינה משפחתית (אין עוד משפחות מסוגנו בגן) - אולי זה גורם לו תחושת זרות בגן?
תודה רבה
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני צריכה לפנות לטיפול? - תגובה
סמדר ריינר05/03/2011שלום גל,
אני לא בטוחה שהעובדה שהילד הוא ממשפחה "מיוחדת" בגן זה מה שמשפיע, אבל בהחלט ייתכן שהבכיינות שלו משפיעה על היכולת שלו להתחבר עם בנים בגן.
אני לא חושבת שצריך טיפול אבל ייתכן שכן צריך כאן הדרכת הורים כדי לנסות לראות איך את יכולה לתת לו הרגשת ביטחון גדולה יותר ב"גבריות" שלו, בהעדר דמות אב ברקע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה סמדר
גל יאסק05/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור, בהצלחה.
סמדר ריינר06/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)