האם אני צריכה לפנות לטיפול?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• האם אני צריכה לפנות לטיפול?
    גל יאסק
    05/03/2011

שלום לכן
    אנחנו משפחה יחידנית (אם ילד בן 4.5).
    אני מוטרדת מאוד שמני דברים:
    1. מצבו החברתי של בני. בגן הקודם (גן פרטי) לא הייתה לו בעיה חברתית. בגן הנוכחי (גן עירוני) הוא מתלונן בעקביות, מדי יום, שאין לו חברים, אף אחד לא רוצה לשחק איתו. שאלתי את הגננת - אכן הוא משחק לבד. לדבריה (ואף לדבריו) הוא רוצה לשחק במשחקים שאחקים אינם רוצים לשחק, ולכן הוא נשאר לבד ו"נאלץ" לשחק עם בנות. מבחינתו זו אפשרות פחות משמחת, הוא מעדיף בנים. אני מזמינה הרבה ילדים מהגן הבייתה, בדרך כלל אין הזמנה הדדית אבל מבחינתי לא נורא, הבעיה היא שזה לא מביא בעקבותיו שיפור במצבו בגן.
    2. בני נוטה לבכי ולהתפרצויות זעם. אולי זה קשור למצבו החברתי בגן. הוא מספר שהילדים קוראים לו "תינוק" ו"בכין". הוא בוכה ממש על כל דבר, ולמרות שניסיתי להסביר שלא בוכים על כל דבר, ניסיתי גם להתעלם בשעת הבכי ולחכות שיעבור ואז לדבר איתו - אין שיפור.
    אשמח מאוד לשמוע האם לדעתכם כדאי לטפל בדבר?
    האם יש קשר לכך שהוא ילד מיוחד מבחינה משפחתית (אין עוד משפחות מסוגנו בגן) - אולי זה גורם לו תחושת זרות בגן?
    תודה רבה
    גל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם אני צריכה לפנות לטיפול? - תגובה

סמדר ריינר
    05/03/2011

שלום גל,
    אני לא בטוחה שהעובדה שהילד הוא ממשפחה "מיוחדת" בגן זה מה שמשפיע, אבל בהחלט ייתכן שהבכיינות שלו משפיעה על היכולת שלו להתחבר עם בנים בגן.
    אני לא חושבת שצריך טיפול אבל ייתכן שכן צריך כאן הדרכת הורים כדי לנסות לראות איך את יכולה לתת לו הרגשת ביטחון גדולה יותר ב"גבריות" שלו, בהעדר דמות אב ברקע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה סמדר

גל יאסק
    05/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור, בהצלחה.

סמדר ריינר
    06/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו