בן 7 שלא מסוגל להתמודד עם שינויים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן 7 שלא מסוגל להתמודד עם שינויים
    מרים
    19/12/2007

הבן שלי בן 7, בכתה א. בחודשים האחרונים הוא נכנס להתקפי בכי ופאניקה קלה בכל פעם שיש איזה שינוי בסדר יום הרגיל שלו. לדוגמא: אני מספרת לו שהיום ניקח אותו מוקדם מבית הספר כי יש ארוע משפחתי, או שאח שלו הגדול שבכתה ד לא נמצא בבית הספר כי יש לו טיול, או-יש הכנות למסיבה בבית הספר ולא לומדים כרגיל,או- מודיעים לו שאבא יקח אותו מהחוג ולא האח הגדול... המון דברים קטנים כאלה אפילו נחמדים ומשמחים כמו יום הולדת של חבר.. הוא מתחיל לבכות ושואל אלפי פעמים אם נזכור לקחת אותו או אם המורה תדע לשחרר אותו.. כאילו הוא דואג יותר מידי וממש משתגע מזה. לא עברנו שום שינוי מאוד משמעותי בזמן האחרון שיכול להצדיק את הלחץ שלו, (עברנו דירה בקיץ, אבל הלחץ התחיל כחודשים אחרי) ובעבר הוא לא התנהג כך בכלל. הלחץ שלו ממש מפריע לתפקוד היום יומי, הוא בוכה בבית הספר, הוא מוציא את האח הגדול מהכיתה כל הזמן..
    האם זה התנהגות מקובלת לגיל הזה??
    ניסינו לגלות אמפתייה, (אני רואה שקשה לך ושאתה דואג ..) ניסינו להסביר שהלחץ שלו לא הגיוני, ניסינו פרסים אם הוא לא יבכה.. וזה לא ממש עוזר.
    האם הוא צריך טיפול? או לחכות שהוא קצת יתבגר ואולי זה יעבור? אשמח מאוד מאוד לאיזו הכוונה.
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התמודדות עם שינויים

שושי יעקובי
    19/12/2007

ההתנהגות של בנך מראה אכן, כפי ששערת, על מצב של לחץ פנימי רב. ההתמודדות שלו עם הלחץ הפנימי היא דרך נסיונות לשלוט על הסביבה, שלא יהייו שינויים, שיגבירו את הלחץ. כשהכוחות הפנימיים נחלשים מופיעות תגובות בכי, חיפוש אחר דמות מרגיעה (אחיו) וכניראה הרבה חרדה. ולכן בשלב הזה הוא זקוק להרבה הרגעה מכם ההורים. אצל ילדים אחדים התגובה למעבר לכתה א' מתרחשת באמצע השנה ולא בתחילתה, בשלב זה רמת הדרישות מהסביבה ושלו מעצמו עולה וכתוצאה מכך גם רמת הלחץ. בשלב הראשון הייתי משתפת את מחנכת הכתה וגם את יועצת ביה"ס כדי להבין מה מקור הלחץ ואיך ניתן להרגיע ולסייע לו בביה"ס ובבית. במקביל חשוב כי את תשוחחי איתו על החששות שלו ממצב מסוים כלשהו, לשדר לו שאת מקבלת ומבינה את החשש ולחשוב ביחד על פתרונות אחרים ממנה שהוא בוחר לעשות כרגע. אם המצב ממשיך הייתי פונה לייעוץ פסיכולוגי.
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם שיוני

שרון באומל
    19/12/2007

שלום מרים
    התנהגותו של בנך אינה אופיינית לגיל (לשאלתך). הניסיונות שלו לשליטה בחייו וחוסר הגמישולת לקבל שיוני מעידים, אולחי, על כאוס פנימי וחרדה. ייתכן כי מעבר הדירה והמעבר לכיתה א' היוו עומס רב על עולמו הפנימי, והוא מגיב אליהם עכשיו. אני הייתי ממליצה לפנות לייעוץ והכוונה אצל איש מקצוע במקום מגורייך על מנת להקל על המתח הפנימי ותחושת הבלבול והכאוס. זאת בעיקר עקב העובדה שאת מספרת כי זו אינה התנהגות שמוכרת לך מהעבר.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו