תגובה לילד בן 11 שמשקר בהקצנות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תגובה לילד בן 11 שמשקר בהקצנות
    אמיר
    10/03/2011

שלום אני גרוש עם 2 ילדים הבן שהוא בגיל 11 היה נמצא הרבה עם אח של גרושתי שהוא היה בן 18 אח של גרושתי אני מכיר אותו כאחד שמספר סיפורים מוגזמים והבן שלי למד מימנו האמת שאני זוכר שהילד שלי התחיל להגזים כבר כשהיה בן 7 ולא ידעתי איך להגיב והתעלמתי מזה אני מטבעי לא אוהב בלשון המעטה שמשקרים ואני שם לב שהילד לא מפסיק לספר לי סיפורים מוגזמים ולא הגיוניים אני מתחיל לאבד את הסבלנות ולא יודע איך להגיב מבקש עזרה בכל לשון של בקשה תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה בבקשה ...

אמיר
    11/03/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לילד בן 11 שמשקר בהקצנות - תגובה

סמדר ריינר
    12/03/2011

שלום אמיר,
    אני לא כל כך קונה את ההסבר שהילד למד את זה מאח של גרושתך. ילדים לומדים דברים כשזה עונה להם על צורך. השאלה על איזה צורך זה עונה לו ללמוד דווקא את זה. הוא היה יכול ללמוד ממך לדבר אמת,למשל, זה לא מה שקרה.
    לדעתי להיות חסר סבלנות אליו זה בטח לא יעזור, השקרים כפי הנראה מלמדים על מצוקה כלשהי. מהי אותה מצוקה אני לא יכולה לדעת כי לא נתת פרטים נוספים על הילד ועל המשפחה ועל הקשר ביניכם למעט העובדה שיש גירושים ברקע. נסה לחשוב מה קשה לילד, האם זו דרך שלו לקבל תשומת לב, האם הוא סובל מהערכה עצמית נמוכה, האם יש משהו אחר? אם אתה לא מצליח אולי כדאי לפנות לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו