מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שיעורי בית בגיל 9.5אמא מתוסכלת19/12/2007
שיעורי בית
אני אמא לילדה בת תשע וחצי, היא הבכורה ואחריה עוד שתיים. נושא שיעורי הבית נמצא אצלנו על הפרק מתחילת הלימודים בבית הספר. היום הילדה בכיתה ד', ועדיין לא הפנימה את
הנושא. היא מחפשת כל הזמן תירוצים. תמיד יש לה דברים אחרים שהיא רוצה
לעשות. היא מתקשה מאוד לעבור מדבר לדבר, ולכן אם מאפשרים לה קצה חוט
לעשות משהו אחר ואחר כך שיעורים, קשה מאוד להחזיר אותה לעניין. אם דורשים
ממנה להתחיל קודם כל עם שיעורי הבית, אז זה תמיד מתפתח לריבים
וצעקות. אני כל הזמן יודעת שאני צריכה להיות מאופקת ולא לצעוק, אבל זה קשה
לי לראות את המצב החוזר הזה שבו היא כל הזמן רק מנסה להתחמק. היא לא
ילדה טיפשה, אבל היא כבר מצויה במקום לא טוב בהתמודדות עם נושא
השיעורים. היא כבר נרתעת מהרעיון עוד לפני שהיא ניגשת לנושא.
אני אובדת עצות. גם שיחה של מורת בית הספר על חשיבות הנושא לא יצרה אצלה
מחויבות. היא מתווכחת איתי כל הזמן ובעצם לא מכבדת את בקשותיי. מה
לעשות???? אני יודעת שחלק גדול מהבעיה נמצא אצלי. אני מקרינה את הלחץ שלי מהצורך לעמוד במשימות ומכניסה אותה למצב בעייתי. איך לצאת מהפלונטר?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצמאות בהכנת שיעורי בית
שושי יעקובי23/12/2007ראשית חשוב להבין מהי הסיבה להתנהגותה של ביתך. את מתארת ילדה חסרת מוטיבציה להכין שיעורי בית, ואותך לוקחת על עצמך את כל האחריות, הדאגה להישגים והחרדה מכשלון. האם הישגים לימודיים חשובים לילדה? אולי קיים קושי אובייקטיבי בתחום כלשהו, האם יכולות הקריאה, הכתיבה והחשבון שלה ברמת הכתה ? האם יכולות הקשב והריכוז תקינות? איך יכולת הההתארגנות שלה אפילו בתחומים אחרים? יכול להיות כי ישנם קשיים אובייקטיביים(אפילו קלים מאוד) והיא נמנעת מהתמודדות וזקוקה לעזרה. שיתוף הפעולה עם המורה הוא אמצעי חשוב וטוב לשלול או לאשר אפשרות של קושי אובייקטיבי. בתחום שבו את בטוחה שאין קושי תנסי באופן הדרגתי להעביר את האחריות אליה - מקצוע אחד בלבד. המורה מצידה תקח את האחריות להתיחס לשיעורי הבית במקצוע הנבחר. לשבח ולתת חיזוקים על עשייה עצמאית ללא קשר לאיכות או לכמות.
אפשרות נוספת היא להעזר באדם נוסף. הלחץ שלך גורר תגובות שכניראה מעוררות בה התנגדות. אולי עזרה מדמות נייטלית, אפילו סטודנטית או תלמידת תיכון, יכולה להפחית מהרתיעה שקיימת אצלה סביב הכנת שיעורים.
בהצלחה
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)