מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הסבר להתנהגות של בתיטל11/03/2011
שלום
יש ילדה בת חמש בכורה לפני חצי שנה נולדה לה אחות קטנה . מחד היא מאוד ציפתה לה מאידך כניסתה לשגרה המשפחתית הייתה לא קלה ונראה שעם חלוף הזמן הקושי יורד ומתפתחת אינטרקציה טובה מאוד בין השתיים .
נקודות נוספות להתייחסות לפני שאני מציינת את הבעיה
אני (האמא ) מאוד דומיננטית בבית בכל הקשור לבנות ובכלל . זאת כמובן בתמיכה ובהסכמה מלאה של בין זוגי שעובד שעות מטורפות ונעדר שעות רבות מהבית.
הילדה נהנת משגרה של שפע ופינוק רב של יחס וכן ברמה חומרית היא נכדה בכורה מצד אחד
אני במקצוע אשת חינוך נשארתי עם בתי עד גיל שלוש בבית ובכל הזדמנות מכל סיבה שהיא אני שמחה שהיא נשארת בבית ומוותרת על הגן ואין לי בעיה לתת לה מענה מהנה מלמד כתחליף לגן ואפילו יותר טוב לדעתי. כמו כן חשוב לציין שהשגרה שלנו מתנהלת בסדר יום מסודר וכן יש גבולות ברורים מה מותר ומה אסור אין אלימות ואין שימוש בעונשים אלא בטבלת נקודות זכות ופינת חשיבה עם נעשה משהו שדורש זאת
בתנו היא ילדה נבונה וורבלית מאוד ועל כל דבר מנהלת משא ומתן או שיח הסברה ובירור אני מגלה לאחרונה קושי מצידה בדחיית סיפוקים והיא בוחרת חברים וכו
להשיג את מבוקשה בסצינות של בכי צעקות וקיטור לפעמים מסתיימות בקבלה ולרוב אני נזהרת שלא כדי לנסות להפסיק את הדרך הזאת מולנו ובכלל באינטרקציה עם משפחה .
כמו כן כל נושא הפרידה שלה ממני הוא סיטו עבורה ועבורי היא לא מוכנה להיפרד ממני לגן לחברים לסבתא לחוגים כל הזמן היא רוצה שאני אלווה אותה או לחילופין מוותרת או אם היא כבר נשארה בלעדי היא מערימה קשיים למטפלים בה עד שאני חוזרת
לאחרונה היא החלה בהמצאותשל מחושים כאבים ומחלות
אשמח לקבל הסבר למצב עזרה הנחיות מה צריך לעשות לתקן שהמצב יהיה נעים ונכון לה לנו ובכלל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר להתנהגות של בתי - תגובה
סמדר ריינר13/03/2011שלום טל,
נשמע מהתאור שלך שייתכן שאת מעבירה מסר סמוי ולא מודע לילדה, שהכי טוב עם אמא בבית, אמא יותר טובה מהגן, יותר טובה מהגננת, יותר טובה מאבא (זה מה שיוצא) ובכלל, למה לך לצאת לעולם ולהתמודד איתו אמא יודעת הכי טוב, היא אשת חינוך מעולה והיא תפתור לך הכל.
גישה כזו, מותירה את ביתך קטנה, חסרת ביטחון בכוחותיה, חסרת אמון ביכולתה להשתלב בעולם, וחסרת אמון בעולם, בילדים ובמבוגרים אחרים חוץ מאמה המצטיינת.
מצב זה יוצר תסכול וחוסר גבולות ביניכם, כי למעשה את מתארת קשר סימביוטי ביניכם, שמיועד לשרת את צרכייך להיות מרכזית וחשובה בחייה לא פחות ואולי אפילו יותר מצרכיה לגדול ולהיפרד מאמא כשצריך.
אני מציעה לך לפנות להדרכת הורים ואפילו לטיפול עבור עצמך, כדי לבדוק איך את יכולה לשחרר אותה ועל איזה צרכים זה עונה לך ואיך אפשר לפתור אותם אחרת, ואז הכל יהיה הרבה יותר קל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)