פחדים בלילות בן 5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחדים בלילות בן 5
    סיגל
    20/12/2007

שלום,

בני עוד מעט בן 5 מתעורר בלילה ומסרב לחזור למיטתו. בערב הוא נרדם בסלון ואז אנו מעבירים אותו למיטתו (ישן עם אחותו בחדר). בעבר הלא רחוק היה מתעורר בלילה אך לא היתה בעיה להחזיר אותו למיטה בתנאי שנבוא לכסות אותו, אך לאחרונה לא מוכן לחזור למיטה. ניסיתי לעשות סיור בבית איתו להראות לו שאין מה לפחד, אך הסיפור חוזר ל עצמו מידי לילה. איך עלינו לנהוג, האם בקשיחות, האם לתת לישון איתנו, אודה על תגובתכן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחדים בלילות בן 5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחדים בלילה

שושי יעקובי
    23/12/2007

שינוי באופן שבו ילדך מתחיל את תהליך השינה, כלומר ההירדמות, עשוי להקל על התמודדות שלו עם פחדים במהלך השינה. אם תסייעי לילד ללמוד להירדם במיטתו (להתגבר על החששות) אז כשהוא יתעורר באמצע הלילה, הוא ימצא בסביבה בטוחה ומוכרת אותה סביבה בה נרדם. השינה מעורררת אצל ילדים פחדים הקשורים לחושך, לדמויות של מפלצות, תחושה של להיות לבד, פעמים רבות הפחד אינו רציונלי לכן הסברים רציונלים לא תמיד מרגיעים. בכל מקרה השיחה שלכם ההורים עם הילד, בה אתם מעודדים אותו לספר ולתאר ממה הוא פוחד היא התחלה של התמודדות. יקל עליו מאוד לדעת שאתם ההורים מכירים את הפחדים, מבינים לא מגנים. אפשר לחשוב יחד על טקס מרגיע לפני שינה, מוסיקה, סיפור. לעודד שיחה איך אפשר להתגבר על הפחד. לקרוא יחד ספרים על פחדים בשינה של ילדים אחרים. עם המון סבלנות ועקביות השלב הזה יעבור.
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית התפתחותית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי רעיון מותק.......

שירההה
    27/12/2007

לדעתי תקחי אותו לפסיכולוג ,גם לי בעבר היה את זה פחדתי לישון ושנרדמתי היום לי התקפי חרדה והייתי מזיעה והתבישתי ללכת להורי כי הייתי גדולה,זה היה כי ראייתי סרט אימממה,אולי ילדך מפחד ממשהוא כול שהוא,שגורם לו לסיוטיים,ולרגשי פחד,זה יכול להיות בבגלל המלחמה ששהייתה,סרט שראה או אולי שמה משהוא מתנקל אליו, אסור לך להיות קשה איתו,להפך את צריכה לעזור לו,שהוא יבין שיש משהו מאחורוו,שנותן לו את הכוח ואת התחושה שיש לו תמיד גב, תתיעצי אם מישהו בעל נסיון,או משהוא מקצועי בנוושא,
    אם תרצי עזרה ממני , למרות שאני לא ממש מקצועית,אך גם לי זה קרה ויש לי ניסיון,פני אלי אני אשמח לעזור לך
    0504498888
    מקווה שעזרתי/יעזור
    בתודה: שירה אוזן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו