חוסר קשב

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חוסר קשב
    קרן ש.
    20/12/2007

הבן שלי בן 3 וחצי, יכול להיות מרוכז שעות במשחק או בפאזל או בכל פעילות אחרת, אך כשהוא נכנס ל"מוד השתוללות" וזה קורה לו לא פעם קשה מאד להרגיע אותו. כשאני לוקחת אותו לחדר אחר ומנסה לדבר איתו אני רואה בברור שהוא לא איתי. הוא כאילו ב"עולם אחר". הוא עונה לי על השאלות אבל העיניים מתרוצצות ולא מביטות אליי ליותר משניה אחת. הוא כאילו בעולם משל עצמו, עושה פרצופים לעצמו ורק מחכה לשניה שבה אני "אשחרר" אותו והוא יוכל לחזור לסורו. האם יכול להיות שזו איזו שהיא בעיה של קשב? כיצד אני מצליחה להגיע למצב שהוא ממש איתי? אני מבקשת ממנו להסתכל עליי אבל אני מרגישה שממש קשה לו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר קשב

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ויסות רגשי

שושי יעקובי
    24/12/2007

ישנם ילדים המתקשים לוסת את הרגשות שבתוכם בעיקר במצבים של עוררות מוגברת כגון בשעת תסכול כשעולים בתוכם תחושות כעס או במצבי הנאה, משחק מעורר במיוחד. זה בדרך כלל מאפיין ילדים בגילאים צעירים. במצבים אלו הדרך היעילה היא לנסות לזהות את השלב המקדים ולהפסיק את הפעילות המעוררת מעט לפני "השיא". לרוב על-ידי שינוי הפעילות לפעילות אחרת. הפעולות שאת עושה כמו הרחקת הילד מהפעילות למקום אחר, חיבוק ומגע פיזי, יצירת קשר עין ואפילו דיבור בטון מרגיע על הפסקת הפעילות כל אלה הם אמצעים טובים ונכונים להפחית את רמת העוררות שלו ובסופו של דבר להקנות לו יכולת לויסות עצמי.
    שושי יעוקבי
    פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו