אני מנודה חברתית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אני מנודה חברתית
    שהם
    15/03/2011

שלום, שמי שהם, אני בן 14 ואני כותב היום את ההודעה הזאת אחרי שאגרתי אומץ רב.
    כבר מכיתה א' הרגשתי שאני מנודה, זו מין הרגשה כזו... מי שלא חווה לא יידע...אף אחד לא דיבר איתי לא פנה אליי לא הקשיב לי, הרגשתי כמו אלו מאבודים שאף אחד לא יודע שהם חיים? בדיוק ככה....
    אמי ואבי שלחו אותי לפסיכולוגים כעבור כמה שנים (מתוך לחץ שלי כי כמו שאתם בטוח יודעים תשובת ההורים - תסתכל על מה אתה עושה לא בסדר... תפסיק להאשים את כולם... לא יכול להיות שלכולם יש חברים אבל רק לשהם אין! אתה לא מיוחד אתה בדיוק כמו כולם!) וניסיתי את שיטותיו... ( לדבר יותר, לשתף את האנשים שאמורים להיות "חברי לכיתה" ברגשותיי, לערוך מסיבות, להתנהג כמוהם, לראות לאילו חוגים הם הולכים וללכת גם)
    אך הדבר העלה חרס... מתוך כמות האנשים שהזמנתי למסיבות ולימי ההולדת (אפילו לבר-המצווה שלי שהזמנו אולם ואת כל השכבה - באו 2 ילדים שהלכו אחרי דקה כי ראו שאף אחד לא בא ומה שנקרא עשו "אחורה פנה").
    אני באמת שמנסה כל דבר אפשרי כדי להתחבר עם אנשים, אני מדבר עם היועצת בבית-הספר ועם פסיכולוג וגם כן ללא הועיל.
    כידוע לכם ב-1 בספטמבר רוב בתי הספר (חוץ מאלו שהתחילו כמה ימים קודם לכן) עולים כיתה; אני במהלך השני מאוד (כך לפחות כנראה חשבתי) עם ילד מאוד נחמד שהייתי בטוח שנוכל להיות לחברים.
    פעם אחת דיברנו ככה על השיעורים וגלשנו לנושאים אישיים? יענו מה אתה אוהב לראות צבע אהוב סרטים הכי טובים וכו וכו ופשוט אמרנו ברגע נתון וואי לא יאומן כמה דברים שיש לנו במשותף! אנחנו יכולם להיות חברים ממש טובים :)
    ואני בייתי כזה מבסוט ועניתי כן ברור וואי זה יהיה מגניב :)
    קיצר לפני כמה ימים קבענו להיפגש אחרי בית-ספר ושהוא יבוא אליי...
    כמובן ש(זה בא עם ההרגשה)הפסימיות שלי אמרה לי זה מתוך רחמים הוא לא באמת רוצה שתהיו חברים זה סתם.... והאופטימיות שלי "ענתה לה"הוא אמר שנוכל להיות חברים :)!
    קיצר הגיע אותו היום המיוחל, אותו היום שידעתי שלהדגיש אם אפשר, שחבר יבוא אליי הביתה ! משאלת חיי!
    באתי לבית הספר למדנו ונגמר היום. (נמנעתי מלהזכיר לו את זה כי כל הפסיכולוגים למיניהם אמרו לי שזה יילחץ עליו והוא ירצה לא לבוא) אז עשיתי כדבריהם.
    הגעתי הביתה התארגנתי אכלתי התלבשתי וחיכיתי שתעבור בערך שעה מהזמן שקבענו ( 16:00); חיכיתי וחיכיתי וחיכיתי והגעתי למסקנה שהפסימיות שלי תמיד צודקת.... אז ניסיתי להתקשר אליו.. אך הפלא ופלא! הפלאפון - מנותק :) כעבור יום (ביום למחורת) דיברנו בבית הספר אך דיבור רגיל, לא דיבור המיוחס ל"אירוע" כאילו שהוא "לא היה ולא נברא".

אז כעת, אני מבקש מכל מי שקרא זאת ויכול לייעץ עצות, אנא עזרו לי, הרגשת החרם והנידוי החברתי הכולל סוחפת אותי כבר 9 שנים (כרגע בכיתה ט). 9 שנים של עצב ומרירות.

אני מודה לכל העוזרים או פשוט לאלו שקראו והזדהו.
    תודה רבה, באמת!
    שהם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אני מנודה חברתית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני מנודה חברתית - תגובה

סמדר ריינר
    05/10/2011

שלום שוהם,
    אני דווקא חושבת שיכול להיות שכן חל שיפור במצבך. הרגע הכי מפחיד אחרי הרבה שנים של ייאוש הוא לפעמים דווקא הרגע שבו מתחילה התקווה. הנה ילד התחבר איתך, מדבר איתך, הוא בכלל לא מנדה אותך, אתה ממש לא מנודה כבר. כל מה שקרה זה שהוא הבריז מפגישה. זה אכן מאוד לא נעים במיוחד שזו נקודה כל כך רגישה אצלך, אחרי כל כך הרבה שנים שחיכית. אבל האמת היא ילדים מבריזים לפעמים אחד לשני, מכל מיני סיבות, הם לפעמים שוכחים, לפעמים, תתפלא, יש להם את החרדות החברתיות שלהם, אתה לא היחיד,יכול להיות שהוא דווקא חושש לבוא אליך ושתכיר אותו מקרוב ולא תרצה היות חבר שלו יותר, יכול להיות שפתאום היה לו משהו אטרקטיבי יותר לעשות. אני לא מצדיקה את זה, אבל זה לא בהכרח אומר שזה אישי נגדך ושאתה מנודה שוב.
    בירור קצר, ענייני ולא מאשים יכול לעזור כאן, משהו כמו למשל "מה קרה אתמול? חשבתי שקבענו?" יכול להיות שהוא יענה תשובה כנה ויכול להיות שיהיה סתם תירוץ, זה לא משנה, העיקר שאתה מברר וממשיך לנסות. אם לא הוא מישהו אחר יבוא, ויהיה בסדר. אתה בדרך הנכונה.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוהם שלום!

אני
    15/03/2011

נעצבתי מאוד לקרוא את מכתבך.
    אני אמא לילד בכיתה ב' ויודעת כמה חשוב להיות בחברה (לא צריך המון חברים אפשר גם 1 או 2 (:
    בראש ובראשונה אני מציעה לך עם כל הקושי שבדבר להראות את מכתבך זה להוריך וכן למורה שלך.
    חשוב מאוד שיתייחסו ברצינות למצוקתך!
    מעבר לכך, יכול להיות שהמורה שלך יכולה לתת לך להיות קצת כמו "מלך" הכיתה בתקופה הקרובה, לתת לך למשל להציג משהו מעניין מול הכיתה או להיות לה לעזר בעת חלוקת דפי עבודה וכו' (כמובן שבתאום איתה כדי שזה יראה טבעי).
    חשוב שתדע שעצם העובדה שאתה מבקש עזרה מעידה על בגרות פנימית וגם אופן הניסוח
    מעיד עליך שאתה נער נבון מאוד!
    אני מאחלת לך שתמצא את דרך המלך,שלא תאבד תקווה אף פעם,לפעמים עוברות תקופות קשות ואיני יכולה לתאר מה עובר עליך אך אסור לך לעבור זאת לבד.
    אפשר לנסות לבקש מההורים לבדוק מצב של העברה לבית ספר אחר בו תוכל לפתוח דף חדש...
    אתפלל בשבילך שהכול יסתדר!
    שמור על אופטימיות וגש להוריך עוד היום!
    בהצלחה שוהם!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתה עוד במצב טוב...תסתכל עלי...

תמיר
    05/10/2011

אני בן 20, כבר בצבא ביחידה מאוד מיוחדת
    היו לי ציונים גבוהים בבית ספר למדתי מעבר ל12 שנות לימוד עוד שנתיים
    וקיבלתי דיפלומה...זה החלק של ה"קריירה"...
    מבחינה חברתית...לא היו לי חברים אמיתיים מאז ומעולם ואלו שכן היו
    חברים שלי היו חברים רק בגלל שהם היו צריכים ממני משהו...
    כיום אין לי חבר אחד, אף אחד לא מתקשר אלי, אף אחד לא מזמין אותי לשום מקום,
    יש לי פחד מסיטואציות חברתיות(הכוונה בכל סיטואציה שיש בה יותר מ2 אנשים,
    כולל אותי, אני מתחיל להילחץ ולא יצאות לי מילים מהפה...)
    שלא לדבר על בנות, אני עובר ליד בנות ואני רואה בפנים שלהן שהן מתרחקות ממני
    וכאילו מנסות לא לבוא איתי במגע...לאחרונה שמתי לב שגם עם בנים זה ככה...
    אני מתחיל שיחה עם מישהו והוא כל הזמן דוחף משפטים שמנסים לסיים את השיחה..
    אני כל היום לבד לבד לבד...בעקבות המצב כבר אין לי אנרגיות לכלום...
    לא בא לי לעשות שום דבר ואני לא נהנה כבר מכלום בחיים, שהייתי יותר קטן
    עוד התלהבתי מדברים, מחשבים, טיולים תחביבים...אבל בעקבות המצב
    המצב רוח שלי כל הזמן רע ואני משדר "רע לי" כנראה אנשים קולטים את זה
    ומתרחקים...אני כבר לא מוצא טעם בחיים ולא יודע בשביל מה אני חי...בשביל
    מה אני קיים...אני לבד בעולם הזה.....כל מה שנותר לי לעשות זה לחכות שהחיים המייסרים האלה יגמרו כבר!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מכיר את ההרגשה

שהם
    05/10/2011

שלום תמיר.... אני יודע מה אתה מרגיש.... אני אישית חשבתי על לקחת את החסכונות ולעבור לחו"ל לדף מזה נקי.. חבל על הזמן.... תמיד יש תקווה? לא בטוח אני יודע בדיוק איך אתה מרגיש וגם החברים שהיו לי הם אלו שתמיד ניצלו..... אם אתה צריך אפילו סתם מישהו לשתף איתו אז הנה המייל שלי [email protected] ותרגיש חופשי לשלוח מיילים.... מקווה שיעזור :/ שהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו