בקשה לייעוץ עבור ילדה בת 8.5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בקשה לייעוץ עבור ילדה בת 8.5
    רונית
    17/03/2011

שלום לכולם,
    אשמח לקבל התייחסות לבעייתי: יש לי ילדה בת 10.5, 8.5 תינוק בן 1.7 ותינוקת נוספת בדרך. הילדה בת ה- 8.5 מאוד מקשה עלינו את החיים מה שדי מקבע את התנהגותה ואת התנהגותנו במעין מעגל הרסני שלא ניתן לצאת ממנו.
    היא מרדנית, ווכחנית, בכיינית וחוצפנית. דברים טריביאליים שמבקשים ממנה לעולם לא מתבצעים אלא לאחר צעקות. היא רבה עם אחותה ואיתנו ומשבשת את החיים לכולנו. דרכי נועם לא צולחות ואמצעי ענישה גם לא.
    בבית הספר יש לה פערים שפתיים עקב שליחות בחו"ל (הבעה בכתב וע"פ) והגם שיש לה חיי חברה עשירים אני מפחדת גם מפערים בינה לבין חבריה שיותירו אותה מאחור. היא מסרבת לקרוא ספרים ולמעשה על דבר שמבקשים ממנה עד שהטונים והפיוזים לא עולים היא לא מבצעת. התינוקת (הפתעה גמורה עבורנו) צפויה להיוולד עוד 3 חודשים ואני מאוד הייתי רוצה להביא את הבית למצב רגוע ושפוי של תקשורת טובה ובריאה. המצב איתה משפיע על כולנו גם על אחותה לה היא מציקה באופן קבוע וגם לנו כהורים שלא תמיד רואים עין בעין מה ההתנהגות הראויה כלפיה.
    היא ילדה יפה שלא חסר לה כלום רק שנראה לי שיש לה חוסר שביעות רצון תמידי.
    אשמח לקבל את הערותיכם וכמובן אם נדרשים פרטים נוספים אשמח לסוור.
    פחד נוסף שלי הוא ממשקעים כה עמוקים ביננו עד כי נדמה שהתקשורת היחידה היא לקחת או להזמין חברים, לקחת לחוגים ולקנות.
    היא הייתה בטיפול רגשי שלדעתי לא הניב תוצאות, היינו גם אצל תרפיסטית אליה היא לא רצתה ללכת וההיא אמרה שכנראה היא לא בשלה לזה וחבל על הכסף. וכיום היא ברכיבה טיפולית אותה היא מאוד אוהבת אבל תוצאות אני ממש לא מרגישה.
    לפעמים אני חשה ניכור ממנה וממש כואב לי. מריבות בבוקר על קימה, מריבות בצהריים ומריבות בערב. ומה שלא נעשה לפי רצונה מוביל לצעקות ולבכי.
    מה עושים?
    המון תודה על הערותיכם הבונות ואם נדרש מידע נוסף שחשוב אשמח לתת. מרוב בליל המחשבות והתסכול שלי כהורה, אני לא יודעת שאם כתבתי את כל הדברים, לבטח את רוחם הבנתם: ילדה לא פשוטה שעושה לכולנו בית ספר ואנו לא יודעים איך לצאת ממחול השדים הזה לדרך בריאה ושפויה לכולנו כמשפחה.
    רונית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם תוכלו בבקשה להגיב...

רונית
    20/03/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם תוכלו בבקשה להגיב... - תגובה

סמדר ריינר
    20/03/2011

שלום רונית,
    כאשר נוצר מצב שילד נהיה "ילד בעייתי" במשפחה, לרוב המצב הזה מסתיר בעיות משפחתיות סמויות אחרות, שבאות לידי ביטוי דרכו, אבל לא הוא האחראי הבלעדי להן. הסירוב של הילדה ללכת לטיפול, יכול גם להתפרש ל אכחוסר בשלות שלה אלא לכך שהיא לא מוכנה, אולי בצדק, להיות זאת שנושאת את תווית ה"בעייתית" במשפחה. לכן מומלץ לכם לפנות לטיפול משפחתי או להדרכת הורים כדי לראות מה אתם יכולים לעשות אחרת, יכול להיות שתקבלו זווית ראייה שונה ממה שנראה לכם כרגע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו