מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אלימות פיזית לשמה!! עד יאושששמירי21/12/2007
ערב טוב
אני צריכה עזרה ייעוץ וכלים איך להתמודד.
ביתי בת שנתיים ו5 ילדה לבבית חמה חכמה מאוד יודעת לדבר ולבטאות את מה שחפץ ליבה וחייכנית. אני אציין שאין לה עדיין אחים/יות. שנה ראשונה שלה התחילה בספטמבר.
מאז גיל שנתיים הילדה השתנתה לי מקצה לקצה (כאילו נכנס בה שד) עד גיל שנתיים היתה יודעת ומצייתת למילה "לא" מבלי לצעוק רק מלהביט בה לא היתה מרביצה בכלל לאף ילד שנכח סביבה או לאחייניה היתה דוגמא למופת מכניסת גיל שנתיים היא ההפך הגמור (ידוע לי שגיל שנתיים הוא גיל המרד ובדיקת הגבולות) כל יום אני מגיעה לגן ולמרבה הצער מרביצה לילדים בגן נושכת מושכת בשיער דוחפת משהו מחריד פשוט לא נעים מההורים שבגן. אני מאוד כועסת עליה אני חושבת שכמעט ניסיתי את כל השיטות שיש לאחרונה אפילו עשיתי לה לוח מגנט שיצרתי עיגולי סמיילי אחד כועס אחד שמח והסברתי לה שככל שיהיו לה שמחים היא תקבל הפתעות ואמא תשמח ושככל יהיו לה כועסים זה אומר שהיא לא התנהגה יפה בגן והיא נכנסת לחדר עד להחלטה שלי ואין ממתקים וכלום.
בגן היא יושבת בפינות חינוך המוןןןן היא פשוט לא "שמה" על הגננת, הגננת אומרת שהיא פשוט יושבת בצד ולא מזיז לה.
בבית כשאני איתה אחד על אחד אני פשוט כועסת עליה מאוד המון והיא לא אוהבת שאני כועסת ואומרת שלא תעשה את זה עוד פעם ושהיא תיהיה ילדה טובה אבל פשוט חוזרת לסורה כל יום משהו אחר זה בלתי נסבל היא הפכה ממש למרדנית קטנה כמו גיל 16 רוצה להתלבש לבד להחליט מה ללבוש לנעול (ברוב המקרים אין לי בעיה חוץ משאני ממהרת לשים אותה בגן) פשוט מלחמות חסרות ישע, אני כבר לא יודעת מה לעשות, היום שלקחתי אותה מהגן (יום שישי) מנהלת הגן (מקסימה) ביקשה לדבר איתי ואמרה לי שצריך לעשות משהו יותר חזק מהשיתוף פעולה שלנו ביחד (החלטנו לקחת את זה חזק שתינו לידיים גם בבית גם בגן) ושהיא תכתוב לי מכתב ליועץ פסיכולוגימטעם קופת חולים .
אני האמת נרתעת קצת מגישה אל יועץ פסיכולוגי כי אני יודעת שככה הם ילדים וזה עניין של גיל וזמן אבל מה אני עוד יכולה לעשות אני פשוט לא יודעת כבר באיזו צורה לגשת אליה (לציין עוד שאני בכלל לא קלה איתה אני מאוד עקשנית ולא נשברת אליה מאוד קשה אבל בכל זאת הסף סבלנות שלי נגמר )
אנא עיזרי לי בהקדם האפשרי תודה מראש
ושבת שלום מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה איתי
מירי24/12/2007למה לחלק שכתבו אחרונים ענו ואלו שכתבו לפני לא עונים אני באמת צריכה ייעוץ
בבקשה תכתבו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלימות בגיל שנתיים וחצי
שושי יעקובי25/12/2007גיל שנתיים ושלוש יכול להיות גיל סוער של בדיקת גבולות מול מבוגרים ומול ילדים. נשמע לי שההתנהגות של ביתך משקפת קושי שלה להסתגל למסגרת, להתמודד עם תסכולים וכי הדרך היחידה שהיא "מצליחה" להתמודד מול התסכולים היא דרך תוקפנות. אני חושבת שנכון יהיה מצידך לפנות לייעוץ כדי להקנות לך כלים וכדי להבין יותר את קשייה של ביתך. למרות החשש שלך מיעוץ פסיכולוגי אני חושבת שזו הדרך לצאת ממעגל הכעס שכבר קיים בינך לבין ביתך. גם היא וגם את נשמעות לי חסרות אונים מול המצב וכועסות אחת על השניה. יעוץ יכול לעזור ולהפחית את המצוקה.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)






.jpg)
