יצירת קשרים בגן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• יצירת קשרים בגן
    אימא
    22/03/2011

שלום,
    בן שלי הוא בן 3.2, מספטמבר התחיל ללכת לגן, עד אז היה איתי בבית.
    ההסתגלות לא הייתה פשוטה, בחודשים הראשונים הוא כמעט ולא השתתף בחוגים וגם לא כל כך בעבודות, פשוט ישב ולא השתתף, כנראה היה צריך את הזמן הזה להתרגל.
    בהתחלה הוא היה חצי יום בגן, ורק לפני חודש התחיל גם לישון צהריים.
    היום יש קצת התקדמות, כי הוא כן משתתף בחוגים, עושה עבודות כשאר הילדים,
    אבל לא הצליח עדיין ליצור קשר כלשהוא עם אף ילד. ובמיוחד כשהם יוצאים לחצר הוא מסתובב לבד, או לרוב פשוט יושב בכיסא בלי לעשות כלום.
    למרות שהוא מאוד אוהב משחקי כדור ואוהב לרוץ הוא בכלל לא עושה את זה בגן,
    הוא ילד מאוד עדין, נרתע מילדים שצועקים, מציקים, וכנראה מהסיבה שלא יודע איך להתמודד עם זה פשוט בוחר לא להשתתף. גם כשיש משחק חופשי הוא לא מוצא את עצמו בקבוצה של ילדים. כשהוא חוזר מהגן הוא נראה די שמח, ואפילו לרוב הוא מספר לי איך הוא שיחק עם ילדים, מה הוא עשה, אבל מסתבר שהסיפורים האלה הם מעט דמיוניים. (אני חושבת שככה הוא היה רוצה שהדברים יראו)
    אנחנו מצידינו משתלים מאוד לחזק אותו.
    השאלה שלי איך אנחנו ההורים יכולים לעזור לו, לעודד וללמד אותו להיות קצת יותר פעיל ויוזם?

תודה רבה ויום טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יצירת קשרים בגן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יצירת קשרים בגן - תגובה

סמדר ריינר
    23/03/2011

שלום לך,
    חשוב שתיצרי קשר עם אימהות אחרות בגן ותזמינו ילדים אליכם הבייתה, קודם כל אחד כל פעם ותתנו לו להתרגל לחברת ילידם בסביבה הבטוחה שלו.
    גם כשאתם יוצאים איתו לגינה, אפשר לעודד אותו מדי פעם לגשת לילד זה או אחר ולשחק איתו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו