בן 4

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן 4
    ליאת
    24/03/2011

שלום
    יש לי שאלה שמאוד מטרידה אותי ואני ממש אובדת עצות...
    בני בן 4 ילד חכם מאוד בעל כושר התבטאות מעולה
    אבל יש פעמים (בדר"כ...)כשהוא לא מצליח לעשות משהו הרכבה ,ציור,פאזל משחק מחשב..וכו
    הוא ניכנס ממש לקריזה זורק כל מה שנמצא לידו בוכה וממש מתפרע
    אני רוצה לעזור לו להסביר להושיט עזרה אבל הוא לא מוכן לשמוע .הוא זורק את עצמו על הרצפה בוכה וזהו
    בדר"כ אני מחרימה לו כעונש נשחק שהוא אוהב או ממש כועסת עליו ושולחת אותו לחדר להרגע או מוציאה אותו מחוץ לבית לכמה דקות(יש לנו גינה)
    אבל לא ניראה לי שזה עוזר
    מה לעשות בבקשה עזרו לי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 4

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 4 - תגובה

סמדר ריינר
    24/03/2011

שלום ליאת,
    בודאי שזה לא עוזר, על מה את מענישה אותו? על זה שקשה לו? עונשים לא עוזרים, הם לא פותרים את הבעיה ומשפילים את הילד.
    לילד שלכם קשה לשאת כישלון, חושב לשדר לו שכולם טועים, שזה בסדר לא להצליח. העניין הוא לא לעזור לו לעשות את זה יותר טוב אלא ללמד ואתו לקבל את זה שלפעמים לא יוצא ולא מצליח. את זה ניתן ללמד גם במסרים מילוליים (לא יצא הפעם, לא נורא) שבהתחלה לא יעזרו, צריך סבלנות, אב בעיקר דוגמה אישית. איך אתם מגיבים שלכם לא מצליח? כדאי ללמד אותו להגיב בהומור, אפילו לטעות בכוונה לידו להגיד "אויש, התבלבלתי!!!" לצחוק מזה ואחר כך לתקן, ולנסות לא לשדר לו ציפייה להישגיות ולמושלמות. בגלל שהוא ילד חכם ייתכן שיש לכם ציפיות ממנו, ולכן הוא חושש לאכזב ולהיכשל, ועל זה בטח שלא מגיע לו עונש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב אני

שוב אני
    24/03/2011

בסדר הבנתי שלא להעניש אבל בבקשה תני לי כלים פרקטים איך להגיב לעניין ההתפרצות זעם שמלווה כל כשלון..
    מה לעשות עם זריקת הדברים וההתפרעות ..איך להגיב באותו רגע נתון?
    האם לכעוס עליו..? להתעלם..? לדרוש ממנו לסדר..? ומה אם הוא לא יענה לבקשתי..? (הרי לא הגיוני שזה יעבור ללא תגובה..)
    מה עושים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב אני

ליאת
    27/03/2011

מחכה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב אני - תגובה

סמדר ריינר
    27/03/2011

שלום ליאת,
    כל הדברים שאמרת- לא. אא לנסות להרגיע אותו, להסביר לו שלא נורא שזה לא הצליח, אפשר לנסות לתקן, אפשר גם לעזוב את זה עכשיו ונסות שוב אחר כך. רק אחרי שהוא יירגע, להציע לסדר יחד איתו ולהסביר לו שאם הוא מתוסכל, הוא פשוט צריך להגיד - לא חייבים להרוס את הכל באותו רגע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו