מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התנהגות בן 2.3 - המשך שאלהנטלי22/12/2007
שרון שלום רב,
תודה על תשובתך בהודעות הקודמות.
כפי שפירטתי בהודעות הקודמות, בני בן 2.3 מאוד אקטיבי ואפילו היפרקטיבי, אינו מוכן לשחק לבד בחדר שלו, אלא חייב להיות מעורב בכל מה שמתרחש בבית. מאחר ואינו הולך לגן, רוב היום "רודף" אחרי או אחרי סבתו המטפלת בו ופשוט "נצמד" אלינו ולא נותן לנו חופש פעולה. לעיתים אני נועלת אותו בחדרו (למשך חצי שעה, 40 דקות) על מנת לעסוק בעבודות בית, שאינן מתאפשרות כשהוא בסביבה (תמיד אני משאירה אור דולק ומוזיקה) כי לצערי, זו הדרך היחידה להרגיע אותו ולגרום לו לשחק עם עצמו.
שמעתי שהדבר עלול לגרום לבעיות פסיכולוגויות ולפחדים בעתיד, כגון פוביה ממרחבים סגורים.
האם הדבר נכון ועלי להפסיק בפעולה זו??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות
שרון באומל23/12/2007שלום לך שוב נטלי.
אני ממליצה להפסיק את סוג הענישה הזה. זה בהחלט יכול להוביל לבעיות בקשר ביניכם ולמידת תגובה אלימה (נעילה בחדר יכולה להחוות כאלימה ביותר עבור בנך).
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בהלם!!!
אמא30/12/2007קודם כל למה בנך לא נמצא במסגרת כמו שאר הילדים שבגילו.
הוא זקוק לחברה בגילו , לא פלא שהוא נצמד אליכם כי הוא לא מכיר אחרים ובגילו. לעניות דעתי הדבר הזה גרוע ביותר לילד.
אני מתארת לעצמי שאת כאמא עושה את כל מה שאת יכולה , אבל לנעול ילד בשביל שישחק זאת התעללות נפשית .
אני אמא לילד בן שנתיים וחצי ומתעסקת בעבודות הבית כשהוא ישן במיטתו ב 20:00 , יש דברים יותר חשובים מעבודות בית, הבית יכול ללכת קיבינימט. הילד שלי זקוק לי ועד שהוא לא ישן אני לא מתעסקת בכלום שלא קשור אליו למעט מטלות קלות שגוזלות דקות ספורות ואני גם נותת לו לעזור לי, נסי לשתף אותו בעבודות שלך, ולתת לו עצמאות , הבית יחכה לך תאמיני לי, הוא ימשיך להתלכלך גם כשנהיה מתחת לקבר.
האמיני לי אני באה מבית שעבודות הסדר והניקיון אצל אימי היה סדר היום שלנו כילדים, כאילו וזה הדבר הכי חשוב בעולם. היום כאמא אני עושה חוויה מתקנת, ושלא תביני לא נכון הבית שלי מבריק ומסודר כמו בית מרקחת אבל זה גוזל ממני כבר מזמני וכשאני עייפה מדי אני פשוט מוותרת על "התענוג" של לנקות ולסדר, הבן שלך יותר חשוב וו לא השיטה ללמד ילד להיות לבד, שלחי אותו למסגרת שמתאימה לך ושם הוא יפרח וילמד זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה הילד לא הולך לגן?
שלי31/12/2007כשקראתי את מצוקתך התפלאתי מאוד... מדבריך משתמע כאילו בנך חסר מנוחה ותזזיתי ומציק לך לסדר וולנקות אבל בגילו המופלג הוא עדיין לא במסגרת חברתית שתעספק לו את הגירויים ותאפשר לו לפרוק את האנרגיה הרבה שאצורה בו. אף אני אם לילד בן שנתיים ושלשה חודשים ובני , באופיו, אוהב לשחק בגפו ויודע להעסיק את עצמו, עם זאת הוא,ובנך ,ככל ילד נורמלי בגילו חייב לשחק עם בני גילו. ייתכן ואת בחרת לגדל את בנך שיטת חינוך בה הילד צמוד לאימו לפחות עד גיל 3 (שיטת הרצף או משהו כזה) וניכר ממכתבך שהשיטה אולי היתה טובה עבורו עד כה אבל נכון להיום את חייבת לגלות גמישות ולהתאים את הגירויים לצרכיו. בשיטת "חנוך לנער ע"פ דרכו". לסגור ילד בחדר הוא דבר שלא ייעשה ועלול לגרום לו לבעיות התנהגות וחרדות בעתיד.
בהצלחה, ליבי עם בנך!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)