מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הרטבה בלילות בעקבות הצטרפות אח חדשדידו30/04/2007
שלום שרון,
כבר התכתבנו בנושא של התמודדות עם אח חדש ונראה שהדברים מתחילים פחות או יותר להסתדר. כדאי שאני אזכיר שבתי בת 5 וגמולה מגיל 2.5 בלילה.
במהלך ההריון היא החלה להרטיב במיטה בלילות, וכעט לאחר הולדת האח הדבר נעשה תכוף יותר ואפילו פעמיים בלילה.
אני לא מעירה לה על כך ולא מראה לה שאני מאוכזבת ממנה. אני שואלת אותה אם קר לה בלילה או שהיא חלמה חלום רע והיא רוצה לספר לי על כך. אולי עדיף שגם את זה אני לא אעשה?
השינה שלה חזקה מאוד, אך שוב לאחר הולדת האח היא מתעוררת לפעמים מהבכי שלו (הם לא ישנים יחדיו באותו החדר).
אני מבינה שזה שוב דבר טבעי ובר חלוף (מתי זה יגמר?) ויש לי הרושם שהיא בודקת אם אני עדיין נמצאת (אולי השהייה שלי בבית החולים גרמה לה לפתח איזה חשש שמא אני שוב לא האיה בבית מספר ימים?
כמו שאת שמה לב, אני מנסה מאוד להבין אותה ולהקל עליה את השינוי (ואולי אני לא צריכה לנסות יותר מדי ולהשלים עם זה ולקבל שזה עוד שלב?)
אני מתוסכלת ותשושה .
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה
שרון באומל30/04/2007שלום לך לי.
אני שמחה לשמוע שהעניינים מתחילים להתארגן.
לגבי ההרטבה: את כותבת בעצמך שהרטבת הלילה החלה מאז ההיריון שלך וכעת, לאחר הלידה היא גברה. לכן, אני מניחה, וגם את כתבת שאת מניחה, שזו תגובה להיריון וללדיה. לכן, במקום לשאול את הבת שלך אם קר לה וכו', הייתי אומרת לה ששמת לב שמאז שנוכחות האח החדש שרירה וקיימת (כן, גם להיריון יש הרבה נוכחות) היא עושה פיפי במיטה, ושאת שואלת את עצמך מה קרה. השערה אחת שלך היא שהיא רוצה, באופן תת מודע, לבדוק את הימצאותך בבית. לכן, אמרי לה זאת, בשפה פשוטה. ייתכן וגם קיימת אצלה משאלה שאם היא תהיה "יותר קטנה", היא תקבל יחס אחר וילדים קטנים עושים פיפי בלילה בחיתול. הייתי אומרת לה גם את זה.
+ העצות הרגילות של למצוא זמן רק איתה, לגרום לה שתרגיש שזה "שווה" להיות גדולה ועוד.
מבינה שאת תשושה מהכביסות והקימות בלילה. ליבי איתך ומקווה שזה יעבור במהרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)