חוסר הקשבה אצל ילדה בת 5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חוסר הקשבה אצל ילדה בת 5
    שרון
    27/03/2011

שלום.
    אני אמא לשתי בנות: בת 8 ובת 5.
    מבקשת להתייעץ בנוגע לביתי בת ה5, במקרים רבים היא לא מקשיבה למה שאומרים לה ועושה רק מה שהיא רוצה או חושבת שנכון.
    במקרה קיצון היא רצה לי לכביש למרות ששניה קודם אמרתי לה שלא תעז להתקדם בלעדי לכביש.
    מאוד ברור לי שהיא מבינה והמעשים לא נובעים מחוסר ידיעה או חוסר הבנה של המעשה.
    זה כמובן בא לידי ביטוי גם בדברים קטנים כמו: אל תפתחי את הקופסא והיא פותחת או אל תגעי לי בטלפון והיא נוגעת וכו'.
    חשוב לי לציין כי אצל הגדולה לא נתקלתי בדברים דומים וכי ניסיתי לדבר איתה ולהסביר לה בנוגע להקשבה , חוקים וגבולות בהקבלה לגן (שאגב שם היא מאוד ממושמעת).
    במקרה של הכביש מאוד כעסתי עליה ואני בתחושה שכלום לא עובד.
    אני מאוד חוששת מהנושא הזה בעיקר בהסתכלות קדימה ועל המקומות שזה עלול להגיע אליהם.
    אשמח להמלצות ולכיוון איך נכון לטפל בנושא.
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר הקשבה אצל ילדה בת 5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר הקשבה אצל ילדה בת 5 - תגובה

נעמה סבג שמש
    27/03/2011

שרון שלם,

נשמע שהקושי שיש לך איתה מתחיל בסמכות ההורית מולה ובהצבת גבולות.
    יכול להיות שה"דווקא " שהיא עושה לך נעשה בגיל היבט רגשי כלשהו? מעקשנות?
    יכולות להיות לכך סיבות רבות.
    כדאי לבדוק מה קשה לה ומה מפריע לה במערכת היחסים ביניכם. במקביל להיבט הרגשי, כדאי להבהיר לה מה ההשלכות של כל מעשה שהיא עושה, לחיוב או לשלילה.

הייתי ממליצה בחום על פגישת ייעוץ והדרכה חד פעמית כדי לקבל כלים בצורה מסודרת.

בהצלחה!
    נעמה סבג שמש, מנהלת רשת עידן ההורות
    יועצת ומנחת הורים וצוותי חינוך בשיטת הצילום.
    מומחית בהקניית אינטליגנציה רגשית והרגלי שינה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו