איך אני מגיבה?????? דחוף בבקשה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איך אני מגיבה?????? דחוף בבקשה
    נונה
    04/04/2011

שלום לכולם, אתמול התברר שמורתו של בני כתבה לי מכתב 2 בנוסף לשבוע שעבר על התנהגות לא נאותה של בני בכיתה (מתפרץ לדברי אחרים והמורה,קם מהכיסא במהלך השיעור) הלומד בכיתה א' ,ואילו בני לא הראה לי את 2 המכתבים ואף חתם במקומי וגיליתי את הנ"ל במקרה. אני ואביו הגבנו בחריפות,כעסנו עליו מאוד,הסברנו לו את חומרת הענין ואף אסרנו עליו ללכת לימי הולדת, טלויזיה ומחשב (לפחות בימים הקרובים) הוא הצטער מאוד,ביקש סליחה ובכה המון וטען שפשוט לא רצה שנכעס עליו וביקש ללכת לפחות לימי ההולדת של חבר שיערך היום כי הוא לא רוצה לאכזב אותו,ולא הסכמתי כוון שאני חושבת שהוא צריך להענש היכן שכואב.מה שמטריד אותי שיש למגר את הענין כי זו לא הפעם הראשונה,אף הייתה לו תגובה חמורה מכך, כשמורתו האשימה אותו ,לפני כחודש,בדבר שלא עשה,לטענתו, הוא התפרץ בכיתה,צעק ואף בעט בשולחן ובכיסא וגם בדלת הכניסה ולאחר שיחה והסברים הגענו להחלטה יחד עם המורה שכשהוא כועס ממש הוא יוכל לצאת למס' דקות להרגע ולחזור.
    אם הדבר חוזר על עצמו היתכן שהתגובה מלכתחילה לא נכונה ?מה עוד אפשר לעשות? כיצד להגיב ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך אני מגיבה?????? דחוף בבקשה - תגובה

סמדר ריינר
    04/04/2011

שלום שלי,
    עונשים הם דבר מיותר ולא יעיל. הם גומרים להשפלת הילד ולא מלמדים דבר. הוא עסוק יותר בכאב שלו מאשר בלמידת הלקח שרציתם ללמד.
    אני חושבת שאם הילד מסתיר מכם אינפורמציה, יכול להיות שהוא מרגיש מאוד לא נוח איתכם והתגבות שלכם נוקשות, כועסות ומענישות עבורו. ההתנהלות הזו יוצרת מצב שבו מצד אחד קשה לו מצד שני אין לו כלים להתגבר על הקושי ולהתמודד ובמקום זה הוא כנראה פשוט מפחד ממכם.
    הפחד ל אפותר את הבעיה הוא רק יוצר בעיות חדשות.
    במקום לכעוס, לאיים ולהעניש, כדאי שתנסו לתת לילד כלים אחרים להתמודדות.
    למשל אם גיליתם שחתם במקומכם, זה בהחלט במקום להגיד לו שזו לא שיטה נכונה, ובעצם אין לו מה לפחד כי אם יש לו בעיה בלימודים מתפקידכם כהורים לעזור לו לפתור אותה. אם קשה לו בכיתה, אולי קשה לו להמתין, לדחות סיפוקים, אולי צריך עזרה שם ולא כעס.נסו לשאול אותו מדוע קשה לו להתאפק נסו לייעץ לו לספור עד 10 לפני שהוא פועל, נסו להתאמן איתו על כך בבית, באווירה נעימה ומשחקים, בלי לחץ, השפלה ועונשים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו