ילדה מופנמת ובייששנית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה מופנמת ובייששנית
    MOLI
    04/04/2011

בתי בת 10 . בביית ועם קרובי משפחה ועם ילדי השכנים היא מתנהגת באופן רגיל ואף בצורה מאוד שובבה וחופשית. ילדה מאוד פעילה אוהבת ספורט בעיקר משחקי כדור ומשתתפת בחוגים עם קבוצות גדולות של בנים כשהיא בת יחידה.
    לאחרונה אין לה חברות מהכיתה או מהשכבה. מהתבוננות בהתנהגותה גיליתי שהיא מאוד מופנמת עם החברות בכיתה, לא יוזמת שיחות עמן, עונה בהיסוס - בקיצר, לא מתערבבת. המצב הזה גורם לה לחוסר בטחון, והיא אף אומרת שאין לה הרבה בטחון כי היא ביישנית.
    בשיעורים היא כן משתתפת בצורה פעילה ולא מתביישת!!!
    יש לציין כשהיא נמצאת עם מישהי שהיא מכירה ובטוחה בחברתה, היא מתנהגת בחופשיות.
    מדובר על ילדה מקסימה, נעימה, רגישה, לא פוגעת באחרים, לא מנודה חברתית, אך גם לא מקובלת. אני מרגישה שמה שחסר לה להיות יותר מקובלת זה קצת להשתחרר ולזרום ...
    שוחחתי איתה על כך, אך אני לא יודעת אלו עצות לתת לה כדי לשנות את המצב. אודה לכם אם תעזרו לי, אני חוששת שהמצב יחמיר,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה מופנמת ובייששנית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה מופנמת ובייששנית - תגובה

סמדר ריינר
    04/04/2011

שלום לך,
    קצת קשה להבין מהתאור שלך ממה נובעת הבעיה דווקא עם בנות מהכיתה. אני חושבת שלומר שהי אביישנית זה לא לגמרי מדוייק כי יש ילדים שאיתם היא לא ביישנית. נסי להבין יותר טוב מה מונע ממנה "לזרום" כהגדרתך דווקא עם בנות מסויימות ולא בשאר המקומות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה מופנמית וביישנית.

MOLI
    04/04/2011

שלום,
    הבעיה קיימת עם בנות בכלל. לא רק בכיתה. גם בחוגי ספורט שאליהם היא הולכת היא בוחרת לעמוד בצד ולא עם כולם. היא עצמה אומרת שקשה לה לעשות חברות בנות. שהיא לא יודעת איך, שהיא מתביישת, שאין לה בטחון עצמי וכו'. ובכיתה החברים שלה הם בנים. היא אומרת שהיא הייתה רוצה חברות שזה כן מפריע לה והיא לא יודעת איך.
    תודה
    מולי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה מופנמית וביישנית. - תגובה

סמדר ריינר
    04/04/2011

שלום לך,
    כלומר הבעיה היא לא בדיוק ביישנות, הבעיה עם קשר עם בנות. שוב הייתי בודקת איתה מה מפריע לה ספיציפית עם בנות. האם היא חשה שהן ביקורתיות יותר, האם יש לה פשוט יותר תחומי עניין משותפים עם בנים? האם היו לה בעבר התנסויות טראומתיות עם בנות שגרמו לה להעלב ולהיסגר? נסי להבין את העניין יותר לעומק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בישנות או אולי מופנמות

MOLI
    05/04/2011

סמדר שלום רב,

לדעתי הבעיה היא גם וגם. גם בישנות וגם בעיה עם בנות. יש לה מכנה משותף עם הבנים. היא אוהבת לשחק כדורגל, משחקי כדור ומשחקי ספורט. היא לא יודעת להגיד אם היא התאכזבה או נפגעה מבנות. אבל לטענתה מפריע לה שהיא לא יודעת איך "לעשות חברות" הבנות. והיא היתה רוצה לשנות את זה. איך אפשר לעזור לה. היה לה מקרה שבו באחד החוגים צרפו אותה לקבוצה של בנות (4) והיא אומרת שהבנות אמרו "אוף" ואז היא ישר ננעלה והרגישה לא נעים איתן (הן לא חיכו לה, ברחו לה, לטענתה)
    תודה
    MOLI

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בישנות או אולי מופנמות - תגובה

סמדר ריינר
    05/04/2011

שלום לך,
    נשמע לי שהיא דווקא כן יודעת להגיד שהיא נפגעה והתאכזבה מבנות, עובדה שהיא סיפרה לך שהם עשו "אוף" וברחו לה, אם זו לא אכזבה ופגיעה אז מה כן?
    אפשרות אחת הי אלנסות לעזור לה להתעניין יותר בדברים של בנות, לעזור לה להתבונן מה בנות עושות אחת עם השנייה, באיזה תכניות טלוויזיה הן מתעניינות, על מה הן מדברות ולהתחיל גלות עניין בדברים האלה.
    אפשרות שנייה,היא לבדוק יותר לעומק, בטיפול מדוע היא מוצאת מכנה משותף עם בנים דווקא ומה גורם לה לא לפתח יחסים עם בנות. זה משהו יותר עמוק, שכלים לביטחון עצמי וביישנות לא יפתרו כאן את הבעיה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביישנות

MOLI
    10/04/2011

בוקר טוב סמדר
    תודה רבה על תגובותייך המהירות ועל העצה.
    לטענתה היא לא מתעניינת באופנה והנושאים שמעניינים את הבנות לא מעניינים אותה (לפחות ממה שהיא שומעת בכיתה) היא נולדה כבת אחרי 2 בנים. בשכונה שלנו היא גדלה עם בנים בלבד (היינו מספר שכנות שיילדו 5-6 בנים והיא היתה הבת היחידה)
    אני מניחה שמכאן היא פיתחה עניין בנושאים שהם שיחקו בשכונה.
    תודה רבה
    MOLI

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו