בעיות התנהגות בגן אצל גננת מחליפה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות התנהגות בגן אצל גננת מחליפה
    קרן
    24/12/2007

אני אמא לשני ילדים כשהגדול מבינהם לומד בכיתה א' ונדרשות לי דקות לא מעטות איתו על מנת להשילים את שיעורי הבית והקריאה.
    בני השני בן 4 וחצי ונתקלתי איתו בבעיה שאיני יודעת כיצד להתמודד עימה. זו השנה הראשונה בה הוא לומד בגן עריה כוון שעד עכשיו היה בדן פרטי. עד עכשיו לא נתקלתי בשום בעיות התנהגות ותמיד קיבלתי הודעות על התנהותו החיובית.
    כיום בגן עם בני 5 ו 6 בימים בהם נמצאת בגן הגננת המחליפה התנהגותו של בני עוברת גבולות:
    הוא מפריע במפגשים, לא מקשיב, משתולל, ואף יוצא לחצר ללא רשות עלי להדגיש כי זה גובר כאשר גם הסיעת הקבועה חסרה.
    הוא נגרר אחרי ילד נוסף שהם חברים טובים גם מחוץ למסגרת הפורמאלית וגורר אותו - הם גוררים אחד את השני ונראה שהגננת מגיע איתם למצב של חוסר שליטה.
    היום קיבלתי מהגננת המחליפה מכתב בו היא מציינת את התנהגותו השלילית. אני מרגישה שאחרי שיחות רבות ונסיון עם טבלת התנהגות איני יודעת עוד מה עלי לעשות האם להענישו בבית על דברים שקורים בגן, האם להשאירו יום אחד בבית ? אני ממש חסרת אונים.
    בבית התנהגותו אינה חסרת גבולות בצורה כזאת כך שאיני מצליחה אפילו לדמיין אותו מתנהג כך
    מבקשת את עצתך קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעית התנהגות בגן

שושי יעקובי
    25/12/2007

את מתארת התנהגות בעייתית נקודתית שקשורה למערכת הגן. אני חושבת שהפתרון צריך להיות בתוך הגן תוך שיתוף פעולה שלכם ההורים יחד עם הגננת הקבועה והגננת המחליפה. ענישה שלך בבית לא תגרום לילד שלך בן ה-4 לראות את הגננת המחליפה כגורם סמכות ולהשמע לגבולות שהיא מציבה לו. הרבה פעמים ההתערבות מתחילה בבניית קשר של אמון וקרבה בין הגננת לבין בנך. הבסיס לקבלת הגבולות הוא קשר טוב בין הילד לבין מי שמטפל בו. אולי גורמים נוספים במערכת הם מקור לבעיות ההתנהגות וצריך לנסות ולהבין או התמונה הכללית.
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו