מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיות התנהגות בגן אצל גננת מחליפהקרן24/12/2007
אני אמא לשני ילדים כשהגדול מבינהם לומד בכיתה א' ונדרשות לי דקות לא מעטות איתו על מנת להשילים את שיעורי הבית והקריאה.
בני השני בן 4 וחצי ונתקלתי איתו בבעיה שאיני יודעת כיצד להתמודד עימה. זו השנה הראשונה בה הוא לומד בגן עריה כוון שעד עכשיו היה בדן פרטי. עד עכשיו לא נתקלתי בשום בעיות התנהגות ותמיד קיבלתי הודעות על התנהותו החיובית.
כיום בגן עם בני 5 ו 6 בימים בהם נמצאת בגן הגננת המחליפה התנהגותו של בני עוברת גבולות:
הוא מפריע במפגשים, לא מקשיב, משתולל, ואף יוצא לחצר ללא רשות עלי להדגיש כי זה גובר כאשר גם הסיעת הקבועה חסרה.
הוא נגרר אחרי ילד נוסף שהם חברים טובים גם מחוץ למסגרת הפורמאלית וגורר אותו - הם גוררים אחד את השני ונראה שהגננת מגיע איתם למצב של חוסר שליטה.
היום קיבלתי מהגננת המחליפה מכתב בו היא מציינת את התנהגותו השלילית. אני מרגישה שאחרי שיחות רבות ונסיון עם טבלת התנהגות איני יודעת עוד מה עלי לעשות האם להענישו בבית על דברים שקורים בגן, האם להשאירו יום אחד בבית ? אני ממש חסרת אונים.
בבית התנהגותו אינה חסרת גבולות בצורה כזאת כך שאיני מצליחה אפילו לדמיין אותו מתנהג כך
מבקשת את עצתך קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעית התנהגות בגן
שושי יעקובי25/12/2007את מתארת התנהגות בעייתית נקודתית שקשורה למערכת הגן. אני חושבת שהפתרון צריך להיות בתוך הגן תוך שיתוף פעולה שלכם ההורים יחד עם הגננת הקבועה והגננת המחליפה. ענישה שלך בבית לא תגרום לילד שלך בן ה-4 לראות את הגננת המחליפה כגורם סמכות ולהשמע לגבולות שהיא מציבה לו. הרבה פעמים ההתערבות מתחילה בבניית קשר של אמון וקרבה בין הגננת לבין בנך. הבסיס לקבלת הגבולות הוא קשר טוב בין הילד לבין מי שמטפל בו. אולי גורמים נוספים במערכת הם מקור לבעיות ההתנהגות וצריך לנסות ולהבין או התמונה הכללית.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)