מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן ארבע וחצי בגןyaaeell09/04/2011
שלום,
בני בן ה 4.5 נמצא בגן טרום חובה. אציין כי מדובר בילד רגיש, חם ונבון מאוד. בסביבתו הטיבעית , בקרב המשפחה הקרובה , אחים, דודים , הוא מרגיש מאוד בנוח ובטוח בעצמו. מדבר, משתף. הוא לא ילד דברן מאוד, אבל עם מי שהוא מרגיש בטחון - אין לו בעיה.
הוא לא אוהב לישון אצל חברים או משפחה, ולא אוהב בכלל לצייר או לצבוע. בגן הילדים הוא מאוד אהוד אך הוא שקט בצורה יוצאת דופן. הילדים מנסים כל הזמן להתקרב אליו ולשחק איתו והוא אכםן מגיב אליהם אך לא בדיבור אלא פשוט בהליכה אחריהם ומשחק שקט. עפ"י הגננת, היא לא מזהה בעיה חברתית בכלל. אךהוא לא יוזם מפגשים ולא מדבר ממש בכל סביבת הגן, כולל עם הגננת והסייעת. כששואלים אותו שאלה - הוא מהנהן או מצביע. לא מדבר בשעת המפגש בגן ובשעות שיש יצירה הוא לא מתעניין ולא ממש מגיב להוראות הגננת.
היא טענה כי היא לא ממליצה על ייעוץ, אבל אני , כאשת חינוך וכאמא שלא תופסת את הגננת הנ"ל כאשת חינוך (שפה דלה, חוסר יכולת ורצון להתקרב לילד ב"אחד על אחד", העובדה שבמהלך כל השנה היא אומרת שהילד נפלא, מקסים ופעיל ורק ביום ההורים הראשון שערכה השבוע , דקה וחצי לפני פסח !! היא מדווחת על מצבו האמיתי בגן , במקום להעיר את תשומת ליבנו לעניין בחודשי השנה הראשונים ) חשבתי לפנות ולקבל ייעוץ מקצועי.
רציתי לדעת מה דעתכן המקצועית בנושא.
ואם ייעוץ- כיצד עושים זאת?
איך אני משדלת את הילד לצייר , ברור לי שיש לו בעיה גרפו-מוטורית. הוא לא מעוניין להחזיק עט, עיפרון או צבע, אך מצד שני אוהב מאוד ספורט, כדורגל, טניס, כדורסל וכו'. מאוד מאוד פעיל מבחינה ספורטיבית.
תודה וסליחה על אורך הפנייה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן ארבע וחצי בגן - תגובה
סמדר ריינר09/04/2011שלום יעל,
טוב שאת ערנית ובודקת.
הכתובת שלך היא מכון להתפחות הילד בכלל ומרפאה בעיסוק בפרט.ייתכן שיהיה צורך בהמשך גם באבחנה שמתייחסת לנושאים ריגשיים או של קלינאית תקשורת. לא הייתי מנסה לשדל אותו לצייר לפני קבלת ייעוץ ממרפאה בעיסוק בנושא.תתחילי מפנייה כללית למכון להתפתחות הילד בפירוט הבעיות שציינת ותמשיכי משם לפי ההכוונה שתקבלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)






.jpg)
